ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

δραχμή

Η..φωνη του Πολυτεχνειου μιλα ακομα για την δραχμη

Λίγο πριν το δράμα της τρόικα και των διαπραγματεύσεων φτάσει στην κορύφωσή του η Μαρία Δαμανάκη, ως επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας της ΕΕ, επαναφέρει τα σενάρια περί επιστροφής στην δραχμή.
Μιλώντας για παλαιότερες δηλώσεις της πάλι περί επιστροφής στην δραχμή, η κ. Δαμανάκη, επανέρχεται δριμύτερη και στο ίδιο μήκος κύματος με όσους διατυπώνουν απειλές κατά της Ελλάδας, από τις Βρυξέλλες:
«Τότε είχαμε μιλήσει για τα σενάρια αυτά με στόχο να προλάβουμε τις εξελίξεις. Δεν έπεισα και η σπατάλη χρόνου συνεχίστηκε. Τώρα πια δεν είναι απλώς σενάρια. Είναι εναλλακτικά σενάρια που μελετώνται ανοιχτά. Δεν είναι προτιμητέα αυτή την στιγμή. Προκρίνεται η εσωτερική υποτίμηση της Ελλάδας εντός της ευρωζώνης. Αλλά υπάρχει η προετοιμασία και για άλλες λύσεις, αν και εφόσον η Ελλάδα δεν τα καταφέρει, παρά τις προσπάθειες, να ακολουθήσει την πορεία της ευρωζώνης», λέει στο «Βήμα της Κυριακής».
Η νέα δήλωση της κ. Δαμανάκη δεν είναι η μόνη. Χθες και ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ απείλησε με χρεοκοπία την Ελλάδα- και μάλιστα εντός Μαρτίου – εάν δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της
Η κ. Δαμανάκη όμως αφήνει σαφείς αιχμές και για τον Γιώργο Παπανδρέου και την κυβέρνησή του, για τα όσα προηγήθηκαν τα δυο χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ:
«Το κλίμα είναι βαρύ για την Ελλάδα εδώ και πολύ καιρό. Δυστυχώς χειροτερεύει. Η κύρια ευθύνη είναι δική μας. Ακολουθήσαμε καταστροφικό δρόμο. Εδώ και δύο χρόνια υποσχόμαστε αλλαγές που είτε δεν τις προχωρούμε καθόλου είτε δεν τις ολοκληρώνουμε. Λέμε πολλά και κάνουμε ελάχιστα. Συμφωνούμε σε χρονοδιαγράμματα που δεν τηρούμε. Διαμορφώσαμε έτσι την εικόνα ενός κράτους συστηματικά αναξιόπιστου

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.