ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

ΟΧΙ ειπαν οι Ιταλοι, εμεις καναμε Ολυμπιαδα της Μιζας!

«Δει δη χρημάτων» η Ιταλία απέσυρε την Ολυμπιακή υποψηφιότητα της Ρώμης
Ο Ιταλός πρωθυπουργός κ.Μάριο Μόντι εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνησή του αποφάσισε να μην επισημοποιήσει την υποψηφιότητα της Ρώμης για την Ολυμπιάδα του 2020, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Η οικονομική επιβάρυνση των Ιταλών είναι ήδη μεγάλη και δεν μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω λόγω Ολυμπιακών, είπε ο Μάριο Μόντι
.
«Η κυβέρνησή μας καλείται να δράσει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Αναγκάσθηκε να ζητήσει θυσίες σε ένα σημαντικό φάσμα πολιτών», τόνισε ο ιταλός Πρωθυπουργός.
Κατά συνέπεια, πρόσθεσε, «τώρα που ο κίνδυνος δείχνει να απομακρύνεται, δεν αισθανόμαστε ότι πρέπει να λάβουμε μια οικονομική δέσμευση που θα μπορούσε να βαρύνει με απρόβλεπτο τρόπο στις πλάτες της Ιταλίας».
Ο κ. Μόντι έκανε λόγο για μια «απόφαση ευθύνης».
Σύμφωνα με τον ιταλό οικονομολόγο και Πρωθυπουργό, «η χώρα δεν πρέπει να σταματήσει να θέτει σημαντικούς στόχους, αφού μάλιστα η κυβέρνηση έχει επικεντρωθεί και στην ανάπτυξη, αλλά αυτή τη στιγμή δεν θα ήταν ένδειξη συνέπειας να μπει η Ιταλία σε μια τόσο δαπανηρή διαδικασία, η οποία θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τα χρήματα των φορολογουμένων».
Ο ιταλικός Τύπος αναφέρει ότι από τους άμεσους συνεργάτες του Μάριο Μόντι διέρρευσε πως υπήρξαν έντονες πολιτικές πιέσεις υπέρ μιας θετικής απόφασης και της επισημοποίησης της υποψηφιότητας.
Μεγάλη δυσαρέσκεια εξέφρασε ο κεντροδεξιός δήμαρχος της Ρώμης Τζάνι Αλεμάνο ο οποίος, εξερχόμενος του κυβερνητικού μεγάρου «Παλάτσο Κίτζι», δήλωσε ότι «ο κ. Μόντι εξέθεσε με μεγάλη σαφήνεια τις θέσεις του, αλλά εμείς συνεχίζουμε να διαφωνούμε».

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.