ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Τα αρχαιολογικά καθυστερούν το δρόμο Λεύκτρο-Σπάρτη

DROMOSΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ παραμένει το θέμα με τα αρχαιολογικά ευρήματα που έχουν “κολλήσει” την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Λεύκτρο-Σπάρτη. Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του ypodomes.com το πρόβλημα εντοπίζεται λίγο πριν το τέλος του έργου στην Σπάρτη. 
Το θέμα με τα αρχαιολογικά ευρήματα εκεί ξεκίνησε πριν από 3 χρόνια και εξακολουθεί να μένει ανεπίλυτο. Ωστόσο υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία πως θα υπάρχει επιτυχής έκβαση του θέματος σύντομα έτσι ώστε να δούμε το έργο να ολοκληρώνεται. Η ωριμότητα των κατασκευών είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο και έχουν λυθεί όλα τα υπόλοιπα προβλήματα (απαλλοτριώσεις κλπ).
Να θυμίσουμε πως αντίστοιχο πρόβλημα με αρχαιολογικά ευρήματα υπήρχε και στην περιοχή της Πελλάνας που όμως λύθηκε με την απόσπαση των σημαντικών ευρημάτων (χρονολογούνται από την Ρωμαϊκή περίοδο).
Ο οδικός κλάδος Λεύκτρο-Σπάρτη που είναι ενταγμένος στον αυτοκινητόδρομο Μορέα (μαζί με τον Περιμετρικό Καλαμάτας) είναι υπό κατασκευή και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2014. Το έργο με την ολοκλήρωση του θα μειώσει αισθητά την χρονοαπόσταση για τις διαδρομές προς Σπάρτη και Νότιο-Ανατολική Πελοπόννησο.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.