ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

αγροτικά

Αναδείχθηκε μειοδότης για τον κόμβο του Αεροδρομίου

aleuras10Πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε στις 3 Φε­βρου­α­ρί­ου ο  ε­πα­να­λη­πτι­κός δι­α­γω­νι­σμός α­νά­δει­ξης μει­ο­δό­τη για τον κόμ­βο του Α­ε­ρο­δρο­μί­ου, έρ­γο προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού 850.000€.Μει­ο­δό­της α­να­δεί­χθη­κε η  ε­ται­ρεί­α «Πα­πα­δό­που­λος –Χρι­στο­δού­λου», με έκ­πτω­ση 8,95%. ό­πως εί­πε σε συ­νέν­τευ­ξη τύ­που ο Αν­τι­πε­ρι­φε­ρειά­ρχης Πα­να­γι­ώ­της Α­λευ­ράς πρό­κει­ται για έ­να ση­μαν­τι­κό έρ­γο που θα συμ­βά­λει στη γε­νι­κό­τε­ρη α­να­βάθ­μι­ση της πε­ρι­ο­χής, κα­θώς θα συν­δυα­στεί με με­λέ­τη που α­φο­ρά τον πύρ­γο ε­λέγ­χου, τον α­ε­ρο­δι­ά­δρο­μο και το χώ­ρο στάθ­μευ­σης, ε­νώ θα πλαι­σι­ω­θεί α­πό α­πο­στραγ­γι­στι­κά έρ­γα, έρ­γα η­λε­κτρο­φω­τι­σμού και δι­ευ­κό­λυν­σης της δι­έ­λευ­σης. Ο κ. Α­λευ­ράς α­να­φέρ­θη­κε και σε άλ­λα έρ­γα και συγ­κε­κρι­μέ­να εί­πε:
«Για το δρό­μο Γαρ­γα­λιά­νοι –Ρω­μα­νού, έρ­γο προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού 18.000.000 € που ξε­κί­νη­σε α­πό το Γ΄ ΚΠΣ.  Έ­πρε­πε να εί­χε ο­λο­κλη­ρω­θεί το 2009, πράγ­μα που δε συ­νέ­βη λό­γω προ­βλη­μά­των με τις α­παλ­λο­τρι­ώ­σεις. Η εν λό­γω ερ­γο­λα­βί­α δι­α­λύ­θη­κε. Α­φού ξε­πε­ρά­στη­καν τα προ­βλή­μα­τα, η ε­πι­και­ρο­ποι­η­μέ­νη με­λέ­τη του ε­να­πο­μεί­ναν­τος έρ­γου προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού 10.000.000 €, α­να­μέ­νε­ται να δη­μο­πρα­τη­θεί πε­ρί­που σε 2 μή­νες και η ο­λο­κλή­ρω­σή της θα α­πο­τε­λέ­σει μια α­νά­σα για την πε­ρι­ο­χή, α­φού θα δι­ευ­κο­λύ­νει την πρό­σβα­ση και την ε­πι­σκε­ψι­μό­τη­τα.
 Για τα τρί­α έρ­γα που έ­χουν υ­πο­βλη­θεί προς έγ­κρι­ση α­πό την Οι­κο­νο­μι­κή Ε­πι­τρο­πή της Πε­ρι­φέ­ρειας Πε­λο­πον­νή­σου:
Α) “Α­ΝΑ­ΠΛΑ­ΣΗ -Α­ΞΙ­Ο­ΠΟΙ­Η­ΣΗ ΠΕ­ΡΙ­ΒΑΛ­ΛΟΝ­ΤΟΣ ΧΩ­ΡΟΥ ΜΝΗ­ΜΕΙ­ΟΥ ΓΚΡΙ­ΤΖΑ­ΛΗ ΣΤΟ Α­ΝΩ ΨΑ­ΡΙ ΔΗ­ΜΟΥ ΟΙ­ΧΑ­ΛΙΑΣ ”π/υ 62.000 €. Το έρ­γο αυ­τό α­πο­τε­λεί φό­ρο τι­μής και έν­δει­ξη ευ­γνω­μο­σύ­νης για την προ­σφο­ρά προς την πα­τρί­δα του ή­ρω­α Γι­αν­νά­κη Γκρί­τζα­λη.
Β) “ΒΕΛ­ΤΙ­Ω­ΣΗ -ΣΥΝ­ΤΗ­ΡΗ­ΣΗ ΔΡΟ­ΜΟΥ ΚΕ­ΦΑΛ­ΛΗ­ΝΟΥ – ΚΑ­ΛΟ­ΓΕ­ΡΕ­ΣΙ” π/υ 100.000,00 €. Πρό­κει­ται για πο­λύ ση­μαν­τι­κό έρ­γο που στο­χεύ­ει στη στή­ρι­ξη και τη βελ­τί­ω­ση της ζω­ής των κα­τοί­κων και ι­δί­ως των νέ­ων, στους ο­ρει­νούς όγ­κους, κα­θώς και στη στή­ρι­ξη του πρω­το­γε­νούς το­μέ­α.
 Γ) “ΚΑ­ΘΑ­ΡΙ­ΣΜΟΣ ΚΟΙ­ΤΗΣ ΠΟ­ΤΑ­ΜΟΥ Α­ΡΙ” π/υ 240.000 €. Το έρ­γο πρό­κει­ται να δη­μο­πρα­τη­θεί. Πα­ρό­λο που οι κα­θα­ρι­σμοί των χει­μάρ­ρων δεν εί­ναι στην αρ­μο­δι­ό­τη­τά της, η Πε­ρι­φε­ρεια­κή Ε­νό­τη­τα Μεσ­ση­νί­ας πή­ρε την πρω­το­βου­λί­α να συν­δρά­μει στο έρ­γο του κα­θα­ρι­σμού, στο πλαί­σιο της συ­νερ­γα­σί­ας με τους Δή­μους, προ­κει­μέ­νου να α­πο­φευ­χθούν πλημ­μυ­ρι­κά φαι­νό­με­να.
 Ό­σον α­φο­ρά τις κα­το­λι­σθή­σεις στην πε­ρι­ο­χή Θου­ρί­ας – Άμ­φειας, στην Τερ­ψι­θέ­α και στην ό­χθη της Νέ­δας, λό­γω των βρο­χο­πτώ­σε­ων του Νο­εμ­βρί­ου, α­πο­κα­τα­στά­θη­καν με κα­τάλ­λη­λα έρ­γα. Ε­πι­πλέ­ον έ­χουν ξε­κι­νή­σει ά­με­σες ε­νέρ­γει­ες α­πο­κα­τά­στα­σης των ζη­μι­ών που προ­κλή­θη­καν α­πό κα­το­λι­σθή­σεις στο Αμ­πε­λό­φυ­το – Χώ­ρα, Α­ρι­στο­μέ­νη – Μη­λι­ώ­τη, στη γέ­φυ­ρα του Στρέ­φι, στο Α­βρα­μιού και στην εί­σο­δο της Πύ­λου, πε­ρι­ο­χή Μη­δέν.
 Ό­σον α­φο­ρά τα έρ­γα στη γέ­φυ­ρα του Λαγ­κού­βαρ­δου, ο Αν­τι­πε­ρι­φε­ρειά­ρχης τό­νι­σε ό­τι κα­τα­νο­εί την α­γω­νί­α και την α­νη­συ­χί­α των ε­παγ­γελ­μα­τι­ών και των κα­τοί­κων της ευ­ρύ­τε­ρης πε­ρι­ο­χής Μα­ρά­θου, Γαρ­γα­λιά­νων, Φι­λια­τρών για την α­πο­κα­τά­στα­ση της  δι­έ­λευ­σης. Υ­πήρ­ξε μια κα­θυ­στέ­ρη­ση ο­φει­λό­με­νη στις δυ­σμε­νείς και­ρι­κές συν­θή­κες και στην α­ναγ­καί­α δί­μη­νη δι­α­κο­πή τους κα­λο­και­ρι­νούς μή­νες, λό­γω του­ρι­στι­κής κί­νη­σης.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.