ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Βαθαίνει το ρήγμα στην Κουμουνδούρου για την υποψηφιότητα Βουδούρη

BOYDOYRHSΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ οι αναταράξεις στην Κουμουνδούρου για την υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη. Εντούτοις, η ηγετική ομάδα φαίνεται αποφασισμένη να πάει, μέχρι τέλους, με τον ανεξάρτητο βουλευτή υποψήφιο για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Στο Mega, o Γιώργος Σταθάκης δήλωσε ότι δεν αποφασίστηκε να είναι υποψήφιοι όσοι επιλεγούν από τις τοπικές οργανώσεις, αλλά τις υποψηφιότητες θα τις αποφασίσει η ΚΕ. 
Στο ίδιο κλίμα ήταν και οι δηλώσεις του Δημήτρη Βίτσα, γραμματέα της ΚΕ, σε συνέντευξή του στο Real fm.
«Είναι ανακριβές ότι απορρίπτουν οι νομαρχιακές επιτροπές την απόφαση της κεντρικής επιτροπής. Υπήρξαν και διαφορετικοί ψήφοι. Εμείς αναζητάμε τη γνώμη των οργανώσεων όμως η κεντρική επιτροπή παίρνει τις αποφάσεις συνεκτιμώντας το γενικό πολιτικό πλαίσιο και τις ειδικές ανάγκες κάθε περιοχής», σχολίασε αρχικά αντιδράσεις στην υποψηφιότητα Βουδούρη και συνέχισε:
«Συνεχίζουμε στον δικό μας πολιτικό στόχο που είναι να ρίξουμε την κυβέρνηση τώρα. Στην Πελοπόννησο όμως υπάρχει μια πολιτική του κ. Τατούλη, ο οποίος είναι ο πρωταθλητής μνημονιακός περιφερειάρχης, θα λέγαμε ότι είναι ο Φούχτελ της Πελοποννήσου και για ζητήματα που αφορούν και τους ΧΥΤΑ και των νερών και το σύνολο της ανάπτυξης της Πελοπονήσσου. Ο ίδιος έχει επισημάνει ότι επιθυμεί να κάνει την Πελοπόννησο ειδική οικονομική ζώνη. Η υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη θα αντιμετωπίσει και θα νικήσει αυτή την πολιτική άποψη».
Να σημειωθεί ότι στην Κουμουνδούρου επιμένουν ότι στην ανοιχτή συγκέντρωση, σε αθηναϊκό θέατρο, την ερχόμενη Δευτέρα, με κεντρικό ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα, που θα σημάνει την έναρξη του προεκλογικού αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Οδυσσέας Βουδούρης θα βρίσκεται μαζί με τους υπόλοιπους υποψήφιους περιφερειάρχες.
Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ
Την αντίθεσή του δήλωσε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Μανώλης Γλέζος, σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Κίνησης Ενεργών Πολιτών, που απηχεί τις απόψεις του.
Υπενθυμίζεται ότι το ιστορικό στέλεχος είχε ασκήσει κριτική και αμέσως μετά τη συνεδρίαση της ΚΕ, στην οποία εγκρίθηκαν «πακέτο» οι 13 υποψηφιότητες. Την Τρίτη επανήλθε στο θέμα λέγοντας ότι «για τα προβλήματα υπεύθυνη είναι η Κεντρική Επιτροπή που αποφάσισε να ψηφιστούν οι υποψηφιότητες “πακέτο”. Το να αγνοείται όμως αυτή τη στιγμή η θέληση της απόλυτης πλειοψηφίας των μελών και στελεχών της Πελοποννήσου στο όνομα ενός “αλάθητου” που δεν πρέπει να θιγεί, συνιστά ακόμα μεγαλύτερο λάθος».
«Η επιλογή του Οδυσσέα Βουδούρη είναι λανθασμένη και καθόλου προωθητική για τον χώρο μας και τους κοινωνικούς αγώνες που συνεχίζονται καθημερινά» αναφέρει και καλεί την ηγεσία του κόμματος να πάρει πίσω την απόφασή της προειδοποιώντας ότι «σε διαφορετική περίπτωση, θα υπάρξουν αντίθετα αποτελέσματα, καθώς θα αποδυναμώσει το ΣΥΡΙΖΑ στη μάχη των περιφερειακών εκλογών και όχι μόνο!»., σημειώνεται στην ανάρτηση.
Η ΝΕΟΛΑΙΑ
Την αντίθεσή της στην υποψηφιότητα Βουδούρη εξέφρασε με ανακοίνωση η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι «δεν δεχόμαστε ότι απεικονίζεται στο πρόσωπο ενός πολιτικού ”γυρολόγου” μια αιχμηρή πολιτική γραμμή που θα ανοίγει το δρόμο για την ανατροπή, κρίνοντας αυστηρά τόσο τις πράξεις και τις δηλώσεις του, όσο και τις πολιτικές που τις γεννούν».

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.