ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

ΣΤΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

Διήμερη επίσκεψη θα πραγματοποιήσει την Καλαμάτα αύριο  ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος, προκειμένου να του επιδοθεί το Βραβείο δοκιμίου ελεύθερου στοχασμού, έτους 2015, εις μνήμην Παναγιώτη Φωτέα, για το βιβλίο «Συνύπαρξη: Ειρήνη, φύση, φτώχεια, τρομοκρατία, αξίες – Θρησκειολογική θεώρηση» και θα ανακηρυχτεί σε Επίτιμο Δημότη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016 στις 18.00, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.
Τέλος, η Ιερά Μητρόπολις Μεσσηνίας έδωσε στην δημοσιότητα το επίσημο πρόγραμμα που θα ακολουθήσει ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας.
Πρόγραμμα

                                    ΤΡΙΤΗ 13/12/2016
ώρα 17.00 μ.μ.Υποδοχή του Μακαριωτάτου στο Μητροπολιτικ ΙερόΝαό  Υπαπαν­τής του Χριστού και τέλεση Δοξολο­γίας επ τη αφίξει αυτού. 
Προσφώνηση υπό του Σεβ. Μητρο­πο­­λίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.  Αντιφώνηση του Μακαριω­τάτου Αρ­χιε­πισκόπου Αλ­βα­νίας κ. Αναστα­σίου.


ώρα 18.00 μ.μ.Τελετή ανακηρύξεως του Μακαριω­τάτου ως Επιτίμου Δημότου της Πόλεως, υπό του Δήμου Καλαμάτας και επίδοση σε αυτόν του Βραβείου «Φωτέα» στο Μέγαρο Χορού Καλα­μά­τας.
Ομιλία του Μακαριωτάτου Αρχιεπι­σκόπου Αλβανίας  κ.  Αναστασίου και προβολή σχετικού υλικού.



ώρα 21.00 μ.μ.       Επίσημο Δείπνο στο Ξενοδο­χείο­ «ELITECITY RESORT», υπό του Δήμου Καλαμάτας.
ΤETAΡTH  14/12/2016
ώρα 10.00 π.μ.






ώρα 11. 00 π.μ.







ώρα 19.30 μ.μ.












ώρα 21.00 μ.μ.

Επίσκεψη Μακαριωτάτου στο Μου­σείο Παραδοσιακής Εν­δυμα­σίας και Κοσμήματος του Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας, «ΒΙΚΤΩΡΙΑ Γ. ΚΑΡΕ­ΛΙΑ».


Επίσκεψη του Μακαριωτάτου στο Αρ­χαιολογικὸ Μουσείο Μεσση­νίας, στην Καλαμάτα, και ξενάγηση υπὸ της Διευθύντριας αυτού κ. Ευαγγε­λίας Μηλίτση-Κεχαγιά.



Τελετὴ Αναγορεύσεως του Μακαριω-τάτου Αλβανίας κ. Αναστασίου, σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήμα­τος Φιλολογίας της Σχολής Ανθρωπι­στι­κών Σπουδών και Διαχειρίσεως Πολι­τι­σμικών Αγαθών του Πανεπι­στη­μίου Πελοποννήσου.
Επίσημη Ομιλία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Ανα­στα­σίου, με θέμα: «Φως Χριστού και Ευ­ρώ­πη».


Επίσημο Δείπνο στο Ξενοδοχείο «ELITE CITY  RESORT», υπό της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.


  
ΠΕΜΠΤΗ 15/12/2016


ώρα 10.00 π.μ







 
Επίσκεψη Μακαριωτάτου στην Κω­μό­πο­λη της Ανδρούσας και προσκύ­νηση στον Ενοριακὸ Ιερὸ Ναὸ Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Εν συνεχεία μετάβαση του Μακαριω-τάτου στόν αρχαιολογικὸ χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης και ξενάγηση αυτού υπὸ του Καθηγητού κ. Πέτρου Θέμελη.
Αναχώρηση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιρά­νων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.  Αναστασίου.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.