ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

greece

Επιτάχυνση των διαδικασιών αποπληρωμής των Επενδυτών παλαιού ΕΣΠΑ και ενεργοποίηση του νέου ΕΣΠΑ

epimelitirio1«Η τύχη του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας βρίσκεται στα χέρια σας και όπως γνωρίζετε η απορρόφηση κονδυλίων είναι ο «μοναδικός μοχλός ανάπτυξης» που απέμεινε για την χώρα μας». Επισημαίνει σε επιστολή του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρης Μανιάτης από  τον αρμόδιο Υπουργό Αλέξη Χαρίτση, ζητώντας την επιτάχυνση των διαδικασιών αποπληρωμής των Επενδυτών παλαιού ΕΣΠΑ και ενεργοποίηση του νέου ΕΣΠΑ.
Ακολουθεί η πλήρης επιστολή:

Θέμα:  «ΑΙΤΗΜΑ επιτάχυνσης διαδικασιών αποπληρωμής των Επενδυτών παλαιού ΕΣΠΑ και ενεργοποίηση του νέου ΕΣΠΑ»
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Οδεύουμε προς τη λήξη του 2016 όπου θα πρέπει να έχουν αποπληρωθεί όλα τα έργα του παλαιού ΕΣΠΑ 2007-2013, όμως πολλοί από τους επενδυτές, ενώ έχουν ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες, δεν μπορούν να λάβουν τα χρήματά τους γιατί δεν είναι διαθέσιμα στους Φορείς Διαχείρισης.
Επίσης, επιχειρηματίες καθυστερούν τα επιχειρηματικά τους σχέδια, είτε λόγω μη έκδοσης αποτελεσμάτων σε προγράμματα του α’ κύκλου του νέου ΕΣΠΑ, είτε λόγω μη προκήρυξης του β’ κύκλου των προγραμμάτων, ο οποίος ήδη έχει εξαγγελθεί.
Σε συνάρτηση των παραπάνω παρατηρείται και αποδυνάμωση των Ενδιάμεσων Φορέων Διαχείρισης σε ανθρώπινο δυναμικό, πράγμα που δυσχεραίνει την ολοκλήρωση των παλαιών έργων και θέτει υπό αμφισβήτηση την δυναμική τους για τα νέα προγράμματα.
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας εκπροσωπώντας τον επιχειρηματικό κόσμο της Μεσσηνίας  ΑΙΤΕΙΤΑΙ τα κάτωθι:
  1. Άμεση διάθεση των χρημάτων του παλαιού ΕΣΠΑ, ώστε να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, που τόσο μεγάλη ανάγκη έχουν οι επιχειρήσεις μας.
  2. Άμεση έκδοση αποτελεσμάτων για τα προγράμματα του α’ κύκλου και προκήρυξη β’ κύκλου του νέου ΕΣΠΑ, ώστε να στηριχθούν οι επιχειρήσεις που προσμένουν αυτά τα χρηματοδοτικά εργαλεία.
  3. Περαιτέρω στήριξη για στελέχωση των Ενδιάμεσων Φορέων Διαχείρισης, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις που τους παρουσιάζονται, όπως έγινε και την προηγούμενη περίοδο και όχι αποδυνάμωσή των που δυσχεραίνει την ολοκλήρωση των έργων.
Η τύχη του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας βρίσκεται στα χέρια σας και όπως γνωρίζετε η απορρόφηση κονδυλίων είναι ο «μοναδικός μοχλός ανάπτυξης» που απέμεινε για την χώρα μας.
Με εκτίμηση,
Δημήτριος Μανιάτης
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.