ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Καλαμάτα

ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ..ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ Ο ΝΙΚΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ!

Τον Περιμετρικό της Καλαμάτας εγκαινίασε σήμερα  ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο και υπογράμμισε:
«Με την ολοκλήρωση του περιφερειακού αυτοκινητόδρομου Καλαμάτας ολοκληρώνεται ο αυτοκινητόδρομος Μωρέας-ο κεντρικός οδικός άξονας της Πελοποννήσου . Είναι ένα από τα 5 μεγάλα έργα που είχαν ξεκινήσει πριν από χρόνια και είχαν σταματήσει το 2013 με κίνδυνο να υποχρεωθεί το κράτος να καταβάλει τεράστια πρόστιμα. Μόνο για αυτό τον αυτοκινητόδρομο κινδυνεύαμε να υποχρεωθούμε να πληρώσουμε τον Μάρτιο πρόστιμο άνω των 500 εκατομμυρίων ευρώ.
Η αναθεωρημένη σύμβαση του έργου, διασφάλισε την συνέχιση και ολοκλήρωσή του, κατοχυρώνοντας το δημόσιο συμφέρον.
Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι σε αντίθεση με ότι γινόταν στο παρελθόν και το «πάρτι» κάποιων με τα δημόσια έργα, η σημερινή  κυβέρνηση προασπίζει με την πολιτική της τα συμφέροντα των πολιτών και το δημόσιο συμφέρον. Μάλιστα υπογράμμισε ότι «και το τελευταίο ευρώ για τα δημόσια έργα πρέπει να πηγαίνει εκεί που ο πολίτης το έχει ανάγκη, στο πλαίσιο αυτό, το ελληνικό δημόσιο εξοικονόμησε συνολικά αποζημιώσεις ύψους πάνω από 200 εκατ. ευρώ.» Ο πρωθυπουργός, απαριθμώντας τα οφέλη του κεντρικού οδικού άξονα της Πελοποννήσου, είπε ότι μεταξύ αυτών προβλέπεται και η δωρεάν μετακίνηση των ψηφοφόρων στις εκλογές. «Αλλά αυτό το όφελος θα αργήσετε να το χρησιμοποιήσετε, καθώς οι εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του ΄19», είπε απευθυνόμενος στους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί.
Ο κ. Τσίπρας δεν παρέλειψε να απαντήσει  και στις επικρίσεις ότι οι περιοδείες που πραγματοποιεί έχουν προεκλογικό χαραχτήρα τονίζοντας «εγώ δεν θα είμαι πρωθυπουργός κλεισμένος στο Μαξίμου, θα επικοινωνώ αδεαμεσολάβητα με τους πολίτες, τους χαρίζουμε τη μεσολάβηση των εκπομπών και των ΜΜΕ».
Εξέφρασε επίσης  την ικανοποίησή του καθώς χθες δόθηκε σε 1.200.000 συνταξιούχους η 13η σύνταξη, εκφράζοντας την δυσαρέσκεια του για τις αντιδράσεις  λέγοντας. «στενοχωριέμαι για τις αντιδράσεις των μέσα, που δεν είχαν το θάρρος να στηρίξουν το αυτονόητο, δηλαδή να δώσουμε από το περίσσευμά μας σε όσους πραγματικά το έχουν ανάγκη. Και όχι μόνο αυτό, αλλά περίμεναν με καρτερία πως οι έξω θα μας αναγκάσουν τα πάρουμε το μέτρο πίσω». «Όπως θα διαψευστούν και με τη δεύτερη αξιολόγηση, η οποία θα κλείσει με τον καλύτερο τρόπο. Δεν φοβόμαστε να διαπραγματευόμαστε ,αλλά δεν θα δίνουμε λευκά χαρτιά, όπως θέλουν κάποιοι… η επιστροφή στην ανάπτυξη το 2016 και το 2017 δεν είναι ένα κενό γράμμα, αλλά μία πραγματικότητα» τόνισε ο πρωθυπουργός.Η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Δήμαρχο Καλαμάτας
Νωρίτερα ο πρωθυπουργός, επισκέφθηκε το 1ο Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας, όπου τον υποδέχθηκαν τα παιδιά του σχολείου με δώρα που είχαν φτιάξει τα ίδια, ενώ του έψαλαν και τα κάλαντα.
«Αυτά τα δώρα είναι τα πιο ωραία και τα πιο ελπιδοφόρα, η μεγαλύτερη ικανοποίησή μας σε δύσκολες συνθήκες είναι να βλέπουμε αυτή τη ζεστασιά και αυτό το χαμόγελο. Σε αυτή τη ζωή όποιος δίνει παίρνει» είπε ο πρωθυπουργός.
Επισήμανε ότι φέτος καταβλήθηκε πολύ μεγάλη προσπάθεια ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος για την ειδική αγωγή και σημείωσε ότι έγιναν 9.500 διορισμοί εκπαιδευτικού προσωπικού, δημιουργήθηκαν 578 τμήματα πανελλαδικά, εκ των οποίων στην Πελοπόννησο 27 πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, 16 δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ιδρύθηκαν 6 νέες σχολικές μονάδες.
Aμέσως μετά συναντήθηκε   με τον δήμαρχο  Παναγιώτη Νίκα, όπου εξήγγειλε την έναρξη, εντός του 2017, διαλόγου με στόχο τον σχεδιασμό της ανασυγκρότησης κάθε περιφέρειας της χώρας ξεχωριστά.
Χαρακτήρισε την Καλαμάτα πόλη με ιστορία και δυνατότητες και λόγω του τουρισμού και λόγω των εξαιρετικών αγροτικών προϊόντων.
Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι ο αυτοκινητόδρομος Μορέας είναι ο πρώτος μεγάλος αυτοκινητόδρομος που παραδίδεται στο σύνολό του, και σημείωσε,«καταφέραμε με τη διυπουργική επιτροπή που συστήσαμε να εντάξουμε τον Μορέα στα ΕΣΠΑ», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, ευχαριστώντας για την επίτευξη αυτού του στόχου τους κ.κ. Σπίρτζη και Χαρίτση. «Είναι ένα μήνυμα πως η οριακή έστω επιστροφή στην ανάπτυξη το 2016 και η συνέχιση στην ανάπτυξη το 2017 δεν είναι ένα κενό γράμμα, αλλά μία πραγματικότητα», επισήμανε ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας ότι είμαστε σε μία κρίσιμη καμπή, βρισκόμαστε στο κατώφλι της ανάπτυξης και αυτό θα γίνει μέσω της αξιοποίησης των μεγάλων παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Καλαμάτας σημείωσε ότι με τον Μορέα αλλάζει η μορφή της πόλης, η οποία αποκτά μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση και καθίσταται μέσω του αυτοκινητοδρόμου κέντρο της νότιας Πελοποννήσου.
Ο κ. Νίκας ανέφερε στον πρωθυπουργό ότι ο δήμος Καλαμάτας είναι πλεονασματικός, οι Καλαματιανοί είναι αισιόδοξοι ενώ σε ό,τι αφορά τα προβλήματα υπογράμμισε ότι η Καλαμάτα επλήγη από τις πλημμύρες και η καλλιέργεια ελιάς από τον δάκο, τόνισε ότι πρέπει να εκσυγχρονιστεί το αεροδρόμιο, κατέθεσε το αίτημα του δήμου για απόδοση σε αυτόν 49 στρεμμάτων του Δημοσίου που ανήκουν στην ΕΤΑΔ, μίλησε για την αναγκαιότητα βελτίωσης του δρόμου Καλαμάτας-Μεθώνης και τέλος υπογράμμισε τη συνέχιση της στήριξης από την πολιτεία του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.
Ο Δήμαρχος έδωσε δώρα στο Πρωθυπουργό, ενώ μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού σχολείου του έψαλαν τα κάλαντα.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.