ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Κατακαλοκαιρο η σφαγη της Παιδειας απο την Αννουλα...

Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή και να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, με τις διατάξεις περί διοικήσεων ΑΕΙ και ΤΕΙ .Ο διάλογος ωστόσο για την αναδιάρθρωση των τμημάτων, κυρίως στα ΤΕΙ, όπου πρόσφατα το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να μη γίνουν δεκτοί εισακτέοι σε 24 τμήματα, ο διάλογος θα αρχίσει μέσα στον Ιούλιο και συγκεκριμένα όπως διευκρίνισε την Παρασκευή η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου από τη Λαμία, στις 15 Ιουλίου. Η υπουργός απέφυγε να αποκαλύψει περισσότερα, ενώ κατά τη διάρκεια της ομιλίας της σε κομματική συγκέντρωση στη Λαμία και απαντώντας σε ερώτηση για την πιθανότητα ίδρυσης και νέων σχολών, σημείωσε:...
«Δεν πρόκειται να ιδρυθεί καμία σχολή, γιατί δεν έχουμε ούτε τα χρήματα, αλλά ούτε μπορούμε να κάνουμε και προσλήψεις». Αντίθετα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για την αναδιάρθρωση των πανεπιστημιακών τμημάτων, γιατί, όπως είπε, «υπάρχουν περιοχές, όπου συσσωρεύονται πάρα πολλά τμήματα χωρίς να υπάρχουν δυνατότητες να τα φιλοξενήσουν οι πόλεις».
Η κ. Διαμαντοπούλου, τόσο σε δηλώσεις της, όσο και κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, άφησε να εννοηθεί ότι το βασικό στοιχείο της μεταρρύθμισης θα είναι οι αλλαγές στη διοίκηση των ΑΕΙ.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.