ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Στηριξη της κτηνοτροφιας στη Πελοπόννησο

"Η κτηνοτροφία, η οποία βρίσκεται σε μαρασμό, θα πρέπει να πάψει να αποτελεί χόμπι ή πατροπαράδοτη ενασχόληση" σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά την συζήτηση επερώτησης για "Μέτρα στήριξης υπέρ των κτηνοτρόφων" που κατέθεσε ο περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτρης Γόντικας.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε στην εισήγηση του την ανάγκη να εκσυγχρονίσουν τις εγκαταστάσεις τους οι κτηνοτρόφοι που έχουν δίκιο να ζητούν μονιμοποίηση των εγκαταστάσεών τους. Θα πρέπει όμως οι κτηνοτρόφοι να δημιουργήσουν σύγχρονες επιχειρήσεις, οι οποίες μπορούν να λύσουν πολλά προβλήματα συνέχισε ο Περιφερειάρχης. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, σημείωσε, το κέρδος στο ισοζύγιο εισαγωγών μπορεί να φτάσει τον εφικτό στόχο των 200 εκατομμυρίων ευρώ σε ετήσια βάση προσφέροντας μεγάλη βοήθεια στον τόπο.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με το στόχο που έθεσε ο κ. Τατούλης, θα εφαρμόσει πολιτική διάσωσης και προοπτικής για την κτηνοτροφία, πάνω στη βάση της επιχειρηματικότητας με ταυτόχρονη βαρύτητα σε τομείς, οι οποίοι δεν είχαν μέχρι τώρα προσεχθεί ανάλογα.
Βασικοί παράμετροι προς αυτή την κατεύθυνση, όπως επεσήμανε ο Περιφερειάρχης, είναι η μείωση του κόστους παραγωγής, η οργάνωση των κτηνοτρόφων μεταξύ τους και η διάθεση των προϊόντων τους μέσω δικτύων διαμέσου ενός brand name Πελοπόννησος.
Ο Περιφερειάρχης υποστήριξε ότι το μεγάλο ενδιαφέρον είναι η στήριξη εκ μέρους της Περιφέρειας των νέων κτηνοτρόφων, οι οποίοι πρέπει να συνεχίσουν την πατροπαράδοτη επιχείρηση με νέες ιδέες, καθαρή επαγγελματική συνείδηση και διεπιστημονική συνεργασία.
Μετά την παρέμβαση εκπροσώπου των κτηνοτρόφων ο κ. Τατούλης υποστήριξε ότι το συγκριτικό πλεονέκτημα της Πελοποννήσου είναι ο οικογενειακός χαρακτήρας της κτηνοτροφικής δραστηριότητας, ο οποίος πρέπει να εναρμονιστεί με τις νέες συνθήκες.
Αναφορικά με τον καθορισμό της αγροτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο κ. Τατούλης επεσήμανε ότι ήταν λάθος η μέχρι τώρα μη συμμετοχή μας. Απέναντι στην ερήμωση της υπαίθρου χρειάζεται να γίνει αναθεώρηση του χωροταξικού πλαισίου για την ενίσχυση του ζωτικού χώρου της αγροτικής οικονομίας. Για το λόγο αυτό ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ότι θα συνεργαστεί με τις δασικές υπηρεσίες προς αυτή την κατεύθυνση, όπως επίσης για την παραχώρηση εθνικών κτημάτων για τις ανάγκες της κτηνοτροφίας.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.