ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Μεταστροφη του εκλογικου σωματος υπερ Σααμρα

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το πολιτικό και οικονομικό Βαρόμετρο για τον μήνα Ιούλιο της Ρublic Issue για το ΣΚΑΙ και την Καθημερινή.
Αναλυτικά:
Η Νέα Δημοκρατία προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 32,5% ενώ το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό της τάξης του μόλις 26,5% αυξάνοντας κατ' αυτόν τον τρόπο την ψαλίδα μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων στις 6 ποσοστιαίες μονάδες.
Ακολουθούν το ΚΚΕ με 11,5% ενώ τέταρτη δύναμη αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς στο πολιτικό βαρόμετρο του Ιουλίου συγκεντρώνει το εντυπωσιακό ποσοστό της τάξης του 9%. Οι αναλυτές κρίνουν ότι αυτή η αύξηση στα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται στις συνεχείς επιθέσεις του ΠΑΣΟΚ στον Αλέξη Τσίπρα αλλά και στα υπόλοιπα στελέχη του κόμματος.
Ο ΛΑ.Ο.Σ. του Γιώργου Καρατζαφέρη συγκεντρώνει 7,5%. Στη Βουλή οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,5%.
Η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη με 2% και η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη με μόλις 1,5%. Όσον αφορά τις εκτιμήσεις των εδρών, το ΠΑΣΟΚ θα έπαιρνε από 66 έως 88 έδρες, η ΝΔ 133 έως 147, το ΚΚΕ 29 έως 34, ο ΛΑΟΣ 18 έως 23, ο ΣΥΡΙΖΑ 22 έως 27 και οι Οικολόγοι 8 έως 12.
Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών τις περισσότερες αρνητικές γνώμες συγκεντρώνει ο πρωθυπουργός, ενώ τις περισσότερες θετικές, 35 τον αριθμό, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς. Ακολουθεί ο Γιωργος Καρατζαφέρης, ο Αλέξης Τσίπρας και η Αλέκα Παπαρήγα, με το Γιώργο Παπανδρέου να βρίσκεται στο ναδίρ με μόλις 28 θετικές γνώμες.
Καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι ο Αντώνης Σαμαράς με 29% ενώ δεύτερος ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου με 22%.
Ο ανασχηματισμός που έγινε δεν βοήθησε την ανακάμψη της εικόνας της κυβέρνησης με τη ΝΔ να περνά και σε αυτό το δείκτη μπροστά. Ωστόσο 9 στους 10 πολίτες να είναι άκρως δυσαρετημένοι με τη λειτουργία των δύο μεγάλων κομμάτων.
Στην ερώτηση εάν οι πολίτες κρίνουν αναγκαία τη διεξαγωγή εκλογών το 60% απαντά ότι δεν χρειάζεται ενώ το 34% ότι μάλλον είναι αναγκαίες.
Στα ύψη βρίσκεται η αποχή με ποσοστό της τάξης του 38%

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.