ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΔΕΥΑΚ ΓΙΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ

Η δημοτική αρχή Καλαμάτας έκανε έργο αποχέτευσης στην περιοχή των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, επιβαρύνοντας τους δημότες -μέσω της ΔΕΥΑΚ- και όχι τη συγκεκριμένη επιχείρηση, κατήγγειλαν παρατάξεις της αντιπολίτευσης κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού ΣυμβουλίουΗ απάντηση του δημάρχου, Παναγιώτη Νίκα, ήταν ότι το έργο της αποχέτευσης, που έγινε νότια του Βιοτεχνικού Πάρκου, είναι απολύτως νόμιμο, ενώ η συζήτηση επεκτάθηκε σε σειρά άλλων ζητημάτων, όπως η στελέχωση των δημοτικών επιχειρήσεων τη δεκαετία του ’80.
Η δημοτική αρχή εισηγήθηκε την παράταση της προθεσμίας αποπεράτωσης του έργου νοτίως του ΒΙΟΠΑ και πρώτος ο Νίκος Διασάκος, της «Λαϊκής Συσπείρωσης» υποστήριξε ότι το έργο αυτό εξυπηρετεί συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ουδεμία οικονομική συμμετοχή του επιχειρηματία.
Ακολούθως ο Σταμάτης Μπεχράκης, του «Δικτύου», σημείωσε ότι η ΔΕΥΑΚ, βάσει  της νομοθεσίας, δεν είχε δικαίωμα να κάνει το συγκεκριμένο έργο, γιατί η περιοχή αυτή βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλης. Ωστόσο, είπε, για να παρακαμφθεί το εμπόδιο της νομοθεσίας, ο δήμαρχος  αποφάσισε να γίνει το έργο από το Δήμο, που στη συνέχεια το ανέθεσε στη ΔΕΥΑΚ με προγραμματική σύμβαση, ενώ το κόστος των 90.000 ευρώ καλύφθηκε από τη Δημοτική Επιχείρηση, η οποία υποτίθεται ότι χρωστάει λεφτά στο Δήμο από το αλληλόχρεο.
Ο κ. Μπεχράκης υποστήριξε ότι με αυτόν τον τρόπο η δημοτική αρχή επιβαρύνει διπλά τους δημότες, μέσω της ΔΕΥΑΚ, για την κατασκευή ενός έργου για το οποίο όμως ο επιχειρηματίας που επωφελείται δεν επιβαρύνεται καθόλου. Υπογράμμισε ότι ιδίως σήμερα, που πολλοί δημότες αδυνατούν να πληρώσουν τις οφειλές τους προς τη ΔΕΥΑΚ, δεν είναι δυνατόν τα χρήματα από τις πληρωμές των δημοτών να δίνονται με τέτοια ευκολία για έργα που εξυπηρετούν ιδιωτικά συμφέροντα.
Επιπλέον δε ο επικεφαλής του «Δικτύου» σχολίασε ότι ο δήμαρχος κατά την έναρξη των μαθημάτων δεν πήγε στα απομακρυσμένα και τα φτωχά  σχολεία του Δήμου, στο συγκεκριμένο ωστόσο εκπαιδευτήριο πήγε.
Αρχικά ο δήμαρχος απάντησε ότι οι παρατάξεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του «Δικτύου» υπερασπίζονται τη ΔΕΥΑΚ για το μόνο λόγο ότι στη συγκεκριμένη δημοτική επιχείρηση έχουν διοριστεί κομματικά στελέχη της αριστεράς, επί ημερών «δημοκρατικών δυνάμεων», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Τις κάλεσε λοιπόν να δείχνουν ανάλογη ευαισθησία και για τις άλλες δημοτικές επιχειρήσεις, που οι εργαζόμενοι έχουν άλλη πολιτική τοποθέτηση.
Για το έργο τόνισε ότι είναι απολύτως νόμιμο, ενώ για το αλληλόχρεο είπε ότι είναι ένα θέμα που έχει κριθεί από το Σώμα Ορκωτών Λογιστών και πρόσθεσε πως η δική του δημοτική αρχή αυτό που έκανε ήταν να νοικοκυρέψει τα οικονομικά των επιχειρήσεων και του Δήμου, μιλώντας για κακοδιαχείριση από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.