ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ Δ.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ


Με 27 θέ­μα­τα στην η­με­ρή­σια δι­ά­τα­ξη και 3 προ αυ­τής, συ­νε­δρί­α­σε χθες, το Δη­μο­τι­κό Συμ­βού­λιο Κα­λα­μά­τας και έ­λα­βε α­πο­φά­σεις για 28 θέ­μα­τα.
Προ η­με­ρη­σί­ας δι­α­τά­ξε­ως, τα μέ­λη του ΔΣ υ­περ­ψή­φι­σαν ο­μο­φώ­νως την ε­πι­χο­ρή­γη­ση Σχο­λι­κών Ε­πι­τρο­πών Δή­μου Κα­λα­μά­τας για κά­λυ­ψη λει­τουρ­γι­κών δα­πα­νών Σχο­λι­κών Μο­νά­δων με το πο­σό των 133.852,04 € (Β΄ Δό­ση έ­τους 2013). Η κα­τα­νο­μή α­νά Σχο­λι­κή Ε­πι­τρο­πή έ­χει ως ε­ξής:
α. Σχο­λι­κή Ε­πι­τρο­πή Μο­νά­δων Πρω­το­βάθ­μιας Εκ­παί­δευ­σης 68.852,04 €,
β. Σχο­λι­κή Ε­πι­τρο­πή Μο­νά­δων Δευ­τε­ρο­βάθ­μιας Εκ­παί­δευ­σης 65.000,00 €.
Προ η­με­ρη­σί­ας δι­α­τά­ξε­ως, έ­γι­νε α­πο­δε­κτή η έν­τα­ξη της πρά­ξης «Κα­τα­σκευ­ή πο­δη­λα­τό­δρο­μου Α­γί­ου Φλώ­ρου» στο πλαί­σιο του προ­γράμ­μα­τος «Α­γρο­τι­κή Α­νά­πτυ­ξη της Ελ­λά­δας 2007 – 2013» και δι­α­πι­στώ­θη­κε ό­τι δεν α­παι­τεί­ται η κή­ρυ­ξη α­παλ­λο­τρι­ώ­σε­ων για τις α­νάγ­κες του έρ­γου.
Εγ­κρί­θη­κε η σύ­να­ψη προ­γραμ­μα­τι­κής σύμ­βα­σης με­τα­ξύ της Πε­ρι­φέ­ρειας Πε­λο­πον­νή­σου, του Πε­ρι­φε­ρεια­κού Τα­μεί­ου Α­νά­πτυ­ξης, του Δή­μου Κα­λα­μά­τας και της Α­νώ­νυ­μης Α­να­πτυ­ξια­κής Ε­ται­ρεί­ας Ο­ΤΑ Πε­λο­πόν­νη­σος Α.Ε., για την ε­φαρ­μο­γή του «Ει­δι­κού Α­να­πτυ­ξια­κού Προ­γράμ­μα­τος: Πε­λο­πόν­νη­σος 2020 – Ευ­ρω­πα­ϊ­κή Πε­ρι­φέ­ρεια» στην Πε­ρι­φέ­ρεια Πε­λο­πον­νή­σου για τα έ­τη 2013-2014.
Ε­πί­σης με α­πό­φα­ση του Δη­μο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου, εγ­κρί­θη­κε ο προ­γραμ­μα­τι­σμός προσ­λή­ψε­ων προ­σω­πι­κού, ι­δι­ω­τι­κού δι­καί­ου ο­ρι­σμέ­νου χρό­νου, έ­τους 2013 ως α­κο­λού­θως:
• πρόσ­λη­ψη προ­σω­πι­κού αν­τα­πο­δο­τι­κού χα­ρα­κτή­ρα, ο­κτά­μη­νης διά­ρκειας (8 χει­ρι­στών μη­χα­νη­μά­των, 6 ο­δη­γών και 15 ερ­γα­τών κα­θα­ρι­ό­τη­τας)
• πρόσ­λη­ψη προ­σω­πι­κού με σύμ­βα­ση μί­σθω­σης έρ­γου, για 12 μή­νες, για την υ­λο­ποί­η­ση του Προ­γράμ­μα­τος πρό­λη­ψης καρ­δι­αγ­γεια­κών νο­ση­μά­των και προ­α­γω­γής της υ­γεί­ας των πο­λι­τών με α­ξι­ο­ποί­η­ση ε­φαρ­μο­γών τη­λε­ϊ­α­τρι­κής (1 Ει­δι­κού Ι­α­τρού – Πα­θο­λό­γου, Καρ­δι­ο­λό­γου ή Γε­νι­κού Ι­α­τρού και 2 Νο­ση­λευ­τών)
• α­να­νέ­ω­ση συμ­βά­σε­ων έρ­γου, για 1 έ­τος, για την υ­λο­ποί­η­ση του ί­διου ως ά­νω Προ­γράμ­μα­τος (1 Ει­δι­κού καρ­δι­ο­λό­γου με εμ­πει­ρί­α σε ε­φαρ­μο­γές τη­λε­ϊ­α­τρι­κής/τη­λε­καρ­δι­ο­λο­γί­ας, 1 Ει­δι­κού Ι­α­τρού – Πα­θο­λό­γου, Καρ­δι­ο­λό­γου ή Γε­νι­κού Ι­α­τρού και 2 Νο­ση­λευ­τών)
• πρόσ­λη­ψη προ­σω­πι­κού ι­δι­ω­τι­κού δι­καί­ου ο­ρι­σμέ­νου χρό­νου, έ­ως 1 έ­τος, με δυ­να­τό­τη­τα α­να­νέ­ω­σης, για την υ­λο­ποί­η­ση της Πρά­ξης «Α­νά­πτυ­ξη Δο­μών και Υ­πη­ρε­σι­ών της Το­πι­κής Αυ­το­δι­οί­κη­σης προς ό­φε­λος των γυ­ναι­κών και για την κα­τα­πο­λέ­μη­ση της βί­ας – Δη­μι­ουρ­γί­α Κέν­τρων Συμ­βου­λευ­τι­κής Υ­πο­στή­ρι­ξης γυ­ναι­κών θυ­μά­των βί­ας σε το­πι­κό ε­πί­πε­δο (1 Κοι­νω­νι­ο­λό­γου και 1 Νο­μι­κού)
• α­να­νέ­ω­ση συμ­βά­σε­ων ι­δι­ω­τι­κού δι­καί­ου ο­ρι­σμέ­νου χρό­νου, για 1 έ­τος, για την υ­λο­ποί­η­ση του ί­διας ά­νω Πρά­ξης (1 Ψυ­χο­λό­γου και 1 Κοι­νω­νι­κού Λει­τουρ­γού)
• πρόσ­λη­ψη 12 ναυ­α­γο­σω­στών με σύμ­βα­ση ερ­γα­σί­ας ι­δι­ω­τι­κού δι­καί­ου ο­ρι­σμέ­νου χρό­νου, τρί­μη­νης διά­ρκειας, για τη στε­λέ­χω­ση ναυ­α­γο­σω­στι­κών σταθ­μών για το έ­τος 2013.
Εγ­κρί­θη­κε η συγ­κρό­τη­ση ε­πι­τρο­πής συν­το­νι­σμού ε­θε­λον­τών Δη­μο­τι­κού Παν­το­πω­λεί­ου α­πο­τε­λού­με­νης α­πό 11 μέ­λη (7 πρό­τει­νε η πλει­ο­ψη­φί­α και 4 η μει­ο­ψη­φί­α).
Με έ­τε­ρη α­πό­φα­σή του το ΔΣ πα­ρέ­σχε την έγ­κρι­σή του ο­μο­φώ­νως σχε­τι­κά με τη δι­ορ­γά­νω­ση εκ­δη­λώ­σε­ων ε­ορ­τα­σμού της Ε­θνι­κής Ε­πε­τεί­ου 25ης Μαρ­τί­ου 1821, στις Δη­μο­τι­κές Ε­νό­τη­τες Ά­ριος, Αρ­φα­ρών & Θου­ρί­ας και τη δι­ά­θε­ση πί­στω­σης 900 € για την κά­λυ­ψη των ε­ξό­δων.
Έ­γι­νε α­πο­δε­κτή η δω­ρε­άν πα­ρα­χώ­ρη­ση εκ μέ­ρους ι­δι­ώ­τη ε­νός οι­κο­πέ­δου ε­πί της ο­δού Α­ρι­στο­δή­μου 67 και εγ­κρί­θη­κε η σύ­να­ψη σχε­τι­κού χρη­σι­δα­νεί­ου, ώ­στε να δη­μι­ουρ­γη­θεί χώ­ρος δω­ρε­άν στάθ­μευ­σης ο­χη­μά­των.
Το Δ.Σ. ε­νέ­κρι­νε τη δι­ορ­γά­νω­ση των εκ­δη­λώ­σε­ων ε­ορ­τα­σμού της 23ης Μαρ­τί­ου και τη δι­ά­θε­ση συ­νο­λι­κής πί­στω­σης πο­σού 13.176 €.
Με α­πό­φα­ση του Δη­μο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου εγ­κρί­θη­κε ο­μο­φώ­νως η δι­ορ­γά­νω­ση της εκ­δή­λω­σης α­πο­νο­μής Βρα­βεί­ου Ποί­η­σης «Μα­ρί­α Πο­λυ­δού­ρη» και η δι­ά­θε­ση πί­στω­σης 2.000 €, που θα α­πο­δο­θεί ως χρη­μα­τι­κό έ­πα­θλο του βρα­βεί­ου.
Το ΔΣ πα­ρέ­σχε την έγ­κρι­σή του για τη δι­ορ­γά­νω­ση της εκ­δή­λω­σης για το βρα­βεί­ο «Πα­να­γι­ώ­τη Φω­τέ­α» και τη δι­ά­θε­ση πί­στω­σης 3.000 €, που θα α­πο­δο­θεί ως χρη­μα­τι­κό έ­πα­θλο του βρα­βεί­ου.
Δό­θη­κε έγ­κρι­ση ό­σον α­φο­ρά στην α­πευ­θεί­ας πα­ρα­χώ­ρη­ση στο Α­στι­κό ΚΤΕΛ και σχε­τι­κά με τους ό­ρους της σύμ­βα­σης, για την εκ­με­τάλ­λευ­ση 22 στε­γά­στρων, μέ­χρι 31/12/2013, αν­τί 1.000 €.
Εγ­κρί­θη­κε η ε­πι­χο­ρή­γη­ση του «Κέν­τρου Λα­ο­γρα­φι­κών Με­λε­τών Κα­λα­μά­τας» με το πο­σό των 8.000 €, για τη δι­ορ­γά­νω­ση των εκ­δη­λώ­σε­ων του ε­θί­μου του Σα­ϊ­το­πό­λε­μου.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.