ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Στις 18 Ιουλίου το 19ο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας


 ΕΝΑ φεστιβάλ ιδιαίτερα αγαπητό στο κοινό, το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, κλείνει φέτος τα 19 του χρόνια και σε πείσμα των καιρών παρουσιάζει ένα πρόγραμμα που συστήνει στο ελληνικό κοινό τις πρωτοποριακές τάσεις του σύγχρονου χορού σε όλο τον κόσμο. 
Έμφαση δίνεται φέτος στην ερευνητική διάθεση και στην παρουσίαση σημαντικών διεθνών δημιουργών, καταξιωμένων και ανερχόμενων και την προβολή της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας, που δεν το βάζει κάτω παρά τις αντιξοότητες.
Οι πύλες του φεστιβάλ θα ανοίξουν στις 18 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 25 του μήνα και το κοινό θα παρακολουθήσει σε διάφορα σημεία της πόλης με «ναυαρχίδα» το θέατρο του κάστρου: την αναβίωση της μυθικής παράστασης Drumming της Αν Τερέζα Ντε Κέερσμακερ με την ομάδα της Rosas, καθώς και την αναβίωση μιας ιστορικής παράστασης που άλλαξε για πάντα τον τρόπο με τον οποίο φτιάχνεται, χορεύεται και βλέπεται μια παράσταση χορού: του What the body does not remember του Βιμ Βαντεκέιμπους, που θα παρουσιαστεί από την ομάδα του, την Ultima Vez. Δίπλα στους δύο εξέχοντες Βέλγους δημιουργούς, ένας Γάλλος χορευτής και χορογράφος με ευαίσθητη πολιτική και κοινωνική ματιά: ο Ρασίντ Ουραμντάν, με την παράσταση Exposition Universelle. Πέρα από την Ευρώπη, το Φεστιβάλ διευρύνει την έρευνά του στην Κεντρική Αφρική και τη Λατινική Αμερική αποκαλύπτοντας στο κοινό νέους δημιουργούς που σύντομα θ'Α ακούμε το όνομά τους πιο συχνά. 

Το πρόγραμμα πλαισιώνεται από δύο εκπαιδευτικές δραστηριότητες: ένα σεμινάριο σύγχρονου χορού που θα καθοδηγήσει ο Ισπανός Χόρχε Κρέσις και ένα ερευνητικό εργαστήρι χορού με αφετηρία την ικανότητα του ανθρώπου να εφευρίσκει νέα παιχνίδια και να τα εφαρμόζει στο χορό, το οποίο θα καθοδηγήσουν η χορογράφος Σοφία Μαυραγάνη και η χορεύτρια Σάνια Στριμπάκου. 

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.