ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Καλαμάτα

Κέντρο Υγείας Καλαμάτας: Από τα 13 δείγματα της τα 7 ήταν θετικά

1.292 ΤΕΣΤ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΕ 5 ΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Μπορεί τα κρούσματα στη Μεσσηνία να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, ωστόσο φαίνεται ότι από ό


σους πηγαίνουν να υποβληθούν σε εξέταση για κορονοϊό οι 3 στους 10 είναι θετικοί. Ενδεικτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το MessiniaLive από το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας και τον υπεύθυνο δράσεων του ΕΟΔΥ στη Μεσσηνία Κώστα Βλαχοδημητρόπουλ
ο υπεύθυνο δράσεων του ΕΟΔΥ στη Μεσσηνία Κώστα Βλαχοδημητρόπουλο, από τα 13 δείγματα μοριακού ελέγχου για covid 19, της Πέμπτης 19 Νοεμβρίου, τα 7 βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό, δηλαδή 1 στους 2 που εξετάστηκε την Πέμπτη, ήταν θετικός. Οι περισσότεροι είχαν ήπια συμπτώματα και ήταν επαφές με επιβεβαιωμένο κρούσμα, και αυτό ήταν το “καμπανάκι” που τους οδήγησε στο Κέντρο Υγείας για να εξεταστούν. Έτσι οι φόβοι τους επιβεβαιώθηκαν, τέθηκαν σε κατ’οίκον καραντίνα, ενώ όπως δήλωσαν είχαν ήδη περιορίσει τις επαφές τους πολύ πριν την εξέταση.

Όμως φαίνεται οτι η συγκεκριμένη μέρα δεν αποτελεί εξαίρεση, καθώς γενικά τα ποσοστά θετικότητας στον ιό είναι υψηλά για όσους έχουν συμπτώματα. Συγκεκριμένα, την εβδομάδα που διανύουμε, από τα 56 δείγματα μοριακού ελέγχου τα 20 εντοπίστηκαν ως θετικά, δηλαδή μιλάμε για ένα ποσοστό 35% . Αυτά τα δείγματα αφορούν κυρίως άτομα που είχαν συμπτώματα.
Να επισημάνουμε ότι την εβδομάδα έγιναν στο Μέγαρο Χορού προγραμματισμένες εξετάσεις σε αστυνομικούς, στρατιωτικούς, εργαζόμενους της ΔΕΥΑΚ, δικηγόρους, συνολικά 318 rapid test, από το κλιμάκιο του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας, ενω από το δεύτερο κλιμάκιο και τις Κινητές Μονάδες Υγείας του ΕΟΔΥ μέσα στο Μέγαρο, έγιναν 207 τεστ μοριακού ελέγχου, και 164 rapid tests μέσω drive through.
Oμως τα κλιμάκια δεν περιορίστηκαν μόνο στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας αλλά μετέβησαν σε δομές υγείας της πόλης, κυρίως γηροκομεία αλλά και στα Ειδικά Σχολεία της πόλης που εξακολουθούν να λειτουργούν. Συνολικά έγιναν 547 τεστ. Συνολικά, δηλαδή μέσα σε 5 μέρες έγιναν 1.292 έλεγχοι για covid 19 στην Καλαμάτα.
ΔΙΣΤΑΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΤΕΣΤ
Ωστόσο, στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας έχουν καταγγελίες για άτομα που έχουν διαγνωστεί θετικά και παρ’ολα αυτά δεν αυτοπεριορίζονται στο σπίτι τους, όπως επιβάλλουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, αλλά πηγαίνουν για παράδειγμα έξω για τα ψώνια της ημέρας. Ή αναφορές για ελεύθερους επαγγελματίες που αποφεύγουν να πάνε να εξεταστούν, υποστηρίζοντας ότι αν τυχόν βρεθούν θετικοί, θα πρέπει να μπουν στην προβλεπόμενη καραντίνα των 14 ημερών και αυτο αυτομάτως θα τους θέσει εκτός εργασίας για το μισό μήνα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στην Κυπαρισσία, όπου μόλις τρία δείγματα έλαβε το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.
Ο συντονιστής υπεύθυνος για τις δράσεις του ΕΟΔΥ και του Κέντρου Υγείας στη Μεσσηνία, προτρέπει όλους μας να εξεταστούμε προκειμένου να αποφύγουμε να διασπείρουμε εν αγνοία μας τον ιό. “Πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε ότι δεν παίζουμε”, δηλώνει χαρακτηριστικά ο Κώστας Βλαχοδημητρόπουλος. “Όλοι μας οφείλουμε να εξεταστούμε ώστε να μη μεταφέρουμε αθελά μας τον ιό σε αγαπημένα μας πρόσωπα, σε ηλικιωμένους, σε ανθρώπους με προβλήματα υγείας”. Ακόμα και όσοι διστάζουν, θα πρέπει να το ξανασκεφτούν, και να προβούν σε μια πράξη υπευθυνότητας, προστατεύοντας τους συμπολίτες μας.
ΚΑΙ ΠΑΛΙ DRIVE THROUGH TEST ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ
Μετά τη μεγάλη προσέλευση που είχε το drive through test την περασμένη Τρίτη, η δράση θα επαναληφθεί και την προσεχή Τρίτη 24 Νοεμβρίου. Από τις 8.30 το πρωί μέχρι και τις 3 το μεσημέρι θα μπορούν όσοι θέλουν να εξεταστούν για κορονοϊό να περάσουν με τα αυτοκίνητά τους από τον χώρο του πάρκινγκ του Μεγάρου όπου κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα κάνει τεστ μοριακού ελέγχου για covid 19. Eπίσης, drive through tests θα γίνουν για πρώτη φορά και για τους κατοίκους του Δήμου Μεσσήνης την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου, στον χώρο του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης.  Μ.Π. messinialive

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.