ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Καλαμάτα

Δημοτικά Υπνωτήρια για άστεγους δημιουργεί ο Δήμος Καλαμάτας
Προσωρινή φιλοξενία αστέγων κατά τη διάρκεια της νύχτας, κάτι που έλειπε από τις προνοιακές δομές του Δήμου Καλαμάτας
ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΣΕ ΔΥΟ ΚΤΗΡΙΑ ΤΩΝ 50 τ.μ. – ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ ΘΑ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ 8 ΑΤΟΜΑ
Την απόφαση να λειτουργήσει κι ο Δήμος Καλαμάτας ένα Δημοτικό υπνωτήριο ανακοινώνει σήμερα η δημοτική αρχή, μετά από αιτήματα δημοτών αλλά και της αντιπολίτευσης. Συχνά δημιουργείται ανάγκη φιλοξενίας ατόμων που είναι άστεγα ή αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα φιλοξενίας και το υπνωτήριο θα δώσει μια λύση.
Σε επικοινωνία που είχαμε σήμερα με τον Αντιδήμαρχο Σαράντο Μαρινάκη μας είπε: “Πράγματι θα λειτουργήσει στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, στους οικίσκους 57 και 58, εκεί που υπήρχε παλιότερα ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και πλέον δεν λειτουργεί. Θα τοποθετηθούν κρεβάτια διώροφα και θα φιλοξενεί μέχρι και 16 άτομα. Θα γίνουν και βοηθητικοί χώροι, αποδυτήρια κλπ και θα υπάρχει κανονισμός λειτουργίας”.
Τι αναφέρει ο Δήμος Καλαμάτας
Τις διαδικασίες που απαιτούνται για την ίδρυση και λειτουργία Δημοτικού Υπνωτηρίου προχωράει ο Δήμος Καλαμάτας. Ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος έχει επανειλημμένα τονίσει ότι στόχος είναι η ενίσχυση των δημοτικών κοινωνικών δομών και στο πλαίσιο αυτό έχουν δοθεί οδηγίες προκειμένου σε σύντομο χρόνο να ενεργοποιηθεί η εν λόγω δομή φιλοξενίας αστέγων, η οποία θα υπάγεται στη Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου.
Σημειώνεται ότι το Δημοτικό Υπνωτήριο θα αποτελέσει μία δομή με χαρακτηριστικά μεταβατικής – προσωρινής φιλοξενίας και σε καμία περίπτωση δεν θα έχει σταθερό και μόνιμο χαρακτήρα.
Τα Δημοτικά Υπνωτήρια θα απευθύνονται σε άτομα που στεγάζονται – κοιμούνται σε δημόσιους ή εξωτερικούς χώρους και οι οποίοι δεν έχουν άλλο υποστηρικτικό πλαίσιο να απευθυνθούν προκειμένου να εξασφαλίσουν την άμεση βραχυπρόθεσμη στέγασή τους.


Στους οικίσκους 57 και 58 στην Αγ. Τριάδα θα γίνει το υπνωτήριο του Δήμου Καλαμάτας
Τονίζεται ότι τα Δημοτικά Υπνωτήρια θα λειτουργούν με συγκεκριμένο κανονισμό και μόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Στο πλαίσιο αυτό, έχουν επιλεγεί προκειμένου να φιλοξενήσουν τη συγκεκριμένη δημοτική κοινωνική δομή δύο κτήρια των 50 τ.μ. το καθένα, ιδιοκτησίας του Δήμου που είχαν παραχωρηθεί στο ΔΙΟΚΛΗ στο Δυτικό Κέντρο, στην περιοχή της Αγ. Τριάδας.
Ο σχεδιασμός προβλέπει τη δυνατότητα τα Δημοτικά Υπνωτήρια να καλύπτουν προσωρινή νυχτερινή φιλοξενία έως και δεκαέξι (16) συμπολιτών μας, οκτώ (8) άτομα στο κάθε κτήριο.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.