ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

αγροτικά

Η σύσκεψη στο υπουργείο για την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας

 


Πρόταση για την αντιμετώπιση του “σημαντικού και σύνθετου” προβλήματος με την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας θα κάνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο.

Ειδικότερα, η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοίνωσε: “Σε σύσκεψη για την ΠΟΠ “ελιά Καλαμάτας”, υπό τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό, μετείχε και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Ε. Νίκας.
Ο περιφερειάρχης παρουσίασε στον υπουργό τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, το οποίο τάσσεται ομόφωνα καθαρά υπέρ των συμφερόντων των παραγωγών, ενώ μετέφερε στον υπουργό ότι μετά την απόφαση Αποστόλου υπάρχεισοβαρό ζήτημα με τη διάθεση του προϊόντος και με τις καλλιέργειες, οι οποίες εγκαταλείπονται, αλλά και δυσκολίες στις εξαγωγές, σε μια χώρα που ούτως ή άλλως δεν έχει τις καλύτερες των επιδόσεων σε αυτό τον τομέα, σε σχέση με τις δυνατότητές της.
Ο περιφερειάρχης τόνισε, επίσης, ότι πρέπει να ληφθούν γρήγορα αποφάσεις για τη στήριξη των παραγωγών και ρώτησε τον υπουργό αν υπάρχουν σενάρια για την επόμενη μέρα, μετά τη συνεδρίαση του ΣτΕ, δεδομένου ότι απέχουμε 5 ημέρες πριν από την κρίσιμη αυτή απόφαση.
Ο υπουργός δήλωσε, κατά τη συνάντηση, ότι το θέμα είναι πολύπλοκο, δεν κλείνει “έτσι και αλλιώς” και θα υπάρξει πρόταση από πλευράς υπουργείου για την επίλυση του ζητήματος, ενώ προέτρεψε παραγωγούς και επιχειρηματίες να έχουν εμπιστοσύνη στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου, διότι “υπάρχει ειλικρινής διάθεση για επίλυση του σημαντικού και σύνθετου αυτού προβλήματος”.
Τέλος, ο περιφερειάρχης δήλωσε: “Αναμένω την πρόταση από πλευράς υπουργείου για να τη θέσουμε προς το Περιφερειακό Συμβούλιο, το οποίο έχει ψηφίσει ομόφωνα τις σχετικές αποφάσεις, ώστε σε συνεργασία με τους Μεσσήνιους, τους Λάκωνες, τους παραγωγούς από τη νότια Κυνουρία και τη νότια Ηλεία, να εκτιμήσουμε τα επόμενα βήματά μας”.
Επίσης, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας, “ο δήμαρχος εξέφρασε τις σταθερές θέσεις του Δήμου Καλαμάτας, όπως αυτές έχουν αποτυπωθεί σε αποφάσεις των Συλλογικών Οργάνων του για το θέμα, υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος θα συνεχίσει στην κατεύθυνση προάσπισης των συμφερόντων των προϊόντων της περιοχής και των παραγωγών μας.
Ο Θανάσης Βασιλόπουλος κατέθεσε υπόμνημα προς την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το ζήτημα της Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ, καθώς και ενημέρωση για τις ενέργειες του Δήμου με στόχο την προστασία και ισχυροποίηση του κατοχυρωμένου Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ. Επίσης, υπήρξε ενημέρωση για τα όσα ακολουθούνται θεσμικά από το Δήμο Καλαμάτας, όπως η κατοχύρωση διεθνούς εμπορικού σήματος και η προστασία της χρήσης του ονόματος «Καλαμάτα»”.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.