ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

news

ΤΕΛΟΣ η διάταξη για τη διενέργεια rapid test στα φαρμακεία


 Θα απαγορεύεται η διενέργεια των self test στα φαρμακεία, τα οποία αποφασίστηκε, ωστόσο, πως θα τα διαθέτουν, μετά και τις αντιδράσεις των Φαρμακευτικών Συλλόγων.

Απεσύρθη από το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείο Υγείας, με τίτλο, «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνεχιζόμενες συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19, την ανάπτυξη, την κοινωνική προστασία και την επαναλειτουργία των δικαστηρίων και άλλα ζητήματα», η διάταξη που έδινε τη δυνατότητα διενέργειας self test μέσα στα φαρμακεία.
Κατά την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης κατέθεσε σειρά νομοτεχνικών βελτιώσεων μεταξύ των οποίων και για το πρώτο άρθρο του σ/ν, που αφορούσε στον τρόπο διάθεσης των τεστ από τα φαρμακεία.
Στο συγκεκριμένο σημείο, η φράση «να χορηγείται το δικαίωμα ελέγχων και καταγραφής των αποτελεσμάτων τους στους φαρμακοποιούς» διεγράφη, επομένως στα φαρμακεία παρέμεινε μόνο η δυνατότητα πώλησης των test.
Σημειώνεται πως για τη συγκεκριμένη διάταξη είχαν υπάρξει αντιδράσεις από τους φαρμακοποιούς, οι οποίοι είχαν θέσει το θέμα της αδυναμίας διενέργειας των self tests από τα φαρμακεία για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, εν μέσω της πανδημίας.
Υπενθυμίζεται, τέλος, πως η κυβέρνηση είχε εξαγγείλει την εφαρμογή του μέτρου του δωρεάν testing μέσω των ατομικών test για τις αρχές Απρίλη, ωστόσο η διαγωνιστική διαδικασία παραμένει σε εξέλιξη.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.