ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

αγροτικά

Μεγάλη Τρίτη πληρωμές ΕΛΓΑ 30 εκατ. για ζημιές 2021


Πληρωμή αποζημιώσεων για ζημιές του 2021 προγραμματίζει ο ΕΛΓΑ την Μεγάλη Τρίτη, 19 Απριλίου, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται σε 30 εκατ. ευρώ.

Στην εν λόγω πληρωμή δεν προβλέπεται κάτι για παραγωγούς της Δ. Μακεδονίας, τα δέντρα των οποίων επλήγησαν κατά το προανθικό στάδιο με τον παγετό του 2021, ένα ζήτημα το οποίο βρίσκεται σε εκκρεμότητα και αναμένεται να διευθετηθεί το επόμενο διάστημα.

Για την επερχόμενη πληρωμή και την μεταφορά ποσού 30 εκατ. ευρώ στα ταμεία του ΕΛΓΑ «γράφει» σε ανάρτηση στο Facebook ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος. «Πληρωμή αποζημιώσεων την Μεγάλη Τρίτη. Μεταφέρθηκαν σήμερα στους λογαριασμούς του ΕΛΓΑ 30 εκ.€,το σύνολο της ετήσιας κρατική επιχορήγησης του 2022,κατόπιν έγκρισης του Πρωθυπουργού κ.Κυριάκου Μητσοτάκη και των Υπουργών  κ.κ.Γ.Γεωργαντά και Θ.Σκυλακάκη» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.

Η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει:
30 εκατ. ευρώ κρατική επιχορήγηση στον ΕΛΓΑ κατόπιν έγκρισης του πρωθυπουργού
 

Μεταφέρθηκαν σήμερα στους λογαριασμούς του ΕΛΓΑ 30 εκ. €, της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης του 2022, κατόπιν έγκρισης του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και των Υπουργών,  κ.κ. Γ. Γεωργαντά και Θ. Σκυλακάκη. 

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, είναι η πρώτη, η οποία από το 2020, καταβάλει με συνέπεια την νόμιμη κρατική επιχορήγηση σύμφωνα με το νόμο 3877/2010 και επιτρέπει στον Οργανισμό να διαθέτει το σύνολο της Ειδικής Ασφαλιστικής Εισφοράς, μόνον για αποζημιώσεις. 

Η πληρωμή των υπολοίπων του ΕΛΓΑ θα γίνει τη Μεγάλη Τρίτη.

Πηγή: agronews.gr

About Freegr network

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.