ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

ΑΥΞΗΜΕΝΗ ζήτηση για καταναλωτικά δάνεια λόγω κρίσης

 


Η ακρίβεια, τα προγράμματα “Eξοικονομώ” και αντικατάστασης ηλεκτρικών συσκευών, σε συνδυασμό με τις αγορές οικιακού εξοπλισμού από την εκτίναξη των στεγαστικών δανείων το δ’ τρίμηνο του 2021, εκτινάσσουν τη ζήτηση και τις εκταμιεύσεις καταναλωτικών δανείων, παρά το φρένο που παρατηρείται στην αγορά αυτοκινήτου.

Εντούτοις, η τελευταία μπορεί να παρουσιάζει κόπωση στα βενζινοκίνητα -νέα και μεταχειρισμένα, λόγω ελλείψεων, ωστόσο παρατηρείται άνοδος στην ηλεκτροκίνηση, η οποία ωθείται και από προγράμματα τραπεζών.

Οι εκταμιεύσεις καταναλωτικών δανείων θα ήταν ακόμα μεγαλύτερες εάν δεν διατηρούσαν οι τράπεζες αμετάβλητα τα πιστωτικά κριτήρια. Σύμφωνα με στοιχεία των τραπεζών, σχεδόν 1 στις 2 αιτήσεις απορρίπτονται. Επιπλέον, μεγάλη ώθηση στα καταναλωτικά, έχουν δώσει τα μικρά ποσά, μέσω εφαρμογών κινητών τηλεφώνων, τα λεγόμενα fast loan. Σε σχέση με πέρσι, το μέσο ποσό έχει αυξηθεί και κινείται γύρω στα 1.000 με 1.500 ευρώ, έναντι 600-800 ευρώ. Σε αυτό έχουν συμβάλει οι έκτακτες ανάγκες και υποχρεώσεις, κυρίως, λόγω υψηλών τιμολογίων ρεύματος.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

About Freegr network

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.