ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

messinia

Χωρίς self test μεν, αλλά με μάσκες μετά το Πάσχα στα σχολεία οι μαθητές

 


Χωρίς self test μεν, αλλά με μάσκες θα επιστρέψουν μετά τις διακοπές του Πάσχα στα σχολεία οι μαθητές.

Αυτό ανέφερε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, μιλώντας στην εκπομπή “Συνδέσεις” της ΕΡΤ 1. Το τι θα συμβεί στις τάξεις που θα έχουν παρατηρηθεί κρούσματα και ποια θα είναι τα ειδικά μέτρα προφύλαξης, ο ΓΓ του υπουργείου σημείωσε ότι θα γίνουν αναλυτικές ανακοινώσεις προσεχώς.

Ο κ. Κόπτσης εξήγησε ότι “παρατηρείται σταθεροποίηση στον πληθυσμό και μείωση των κρουσμάτων στην εκπαιδευτική κοινότητα”, ενώ προσέθεσε, ότι στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες δεν απαιτείται πια αυτοδιαγνωστικός έλεγχος.

Σχολεία: Πότε σταματούν τα μαθήματα

Σχετικά με τη λήξη της σχολικής χρονιάς, ο κ. Κόπτσης είπε ότι η τελευταία ημέρα μαθημάτων για τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά είναι η 15η Ιουνίου, για τα γυμνάσια η 30ή Μαΐου και για τα λύκεια η 20ή Μαΐου.

Οι εξετάσεις στο γυμνάσιο θα διεξαχθούν στις 1-15 Ιουνίου και στο λύκειο στις 23 Μαΐου έως 15 Ιουνίου.

Όσον αφορά τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, για τους μαθητές των ΓΕΛ είναι προγραμματισμένες για τις 1- 15 Ιουνίου, για τα ΕΠΑΛ στις 1-17 Ιουνίου, ενώ στις 18-30 Ιουνίου θα εξεταστούν τα ειδικά μαθήματα.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του προγράμματος για τις διακοπές του Πάσχα, τα σχολεία θα κλείσουν την Παρασκευή πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα, δηλαδή στις 15 Απριλίου 2022. Δεν θα ανοίξουν όμως τη Δευτέρα 2 Μαΐου όπως αναμενόταν λόγω της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς, αλλά την επομένη 3 Μαΐου.

Έτσι, οι μαθητές κερδίζουν μια έξτρα ημέρα διακοπών για το Πάσχα.

Η ανακοίνωση του υπ. Παιδείας

“Σας γνωστοποιούμε ότι η υποχρεωτική αργία της 1ης Μαΐου, επειδή συμπίπτει με Κυριακή, μετατίθεται τη Δευτέρα 2 Μαΐου 2022, με απόφαση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Επομένως, οι σχολικές μονάδες Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης αρχίζουν τα μαθήματα την Τρίτη 3 Μαΐου 2022, μετά τις διακοπές του Πάσχα”.

Πηγη: thetoc

About Freegr network

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.