ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

messinia

Πως να προστατευθούμε στην περίπτωση ενός σεισμού


Προβληματισμό και ανησυχία στους κατοίκους των σεισμογενών περιοχών της χώρας μας, έχουν προκαλέσει όσα σημειώθηκαν σε Τουρκία και Συρία και κυρίως σε όλους όσοι διαμένουν σε κτίρια που έχουν κατασκευαστεί πριν από πολλά χρόνια. Χαρακτηριστικά ήταν όσα σημείωσε παρεμβαί
νοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best η αν. προϊσταμένη Διεύθυνσης Αντισεισμικής Άμυνας του ΟΑΣΠ Ασημίνα Κούρου, τονίζοντας πως αν και η κουλτούρα που έχει αποκτήσει ο Έλληνας πολίτης είναι πολύ σημαντική, πάντα μπορεί να γίνουν περισσότερα. «Η χώρα μας είναι πρώτη στην Ευρώπη και έκτη στον κόσμο σε σεισμικότητα», υπενθύμισε η κα Κούρου, που έδωσε χρήσιμες συμβουλές σε όλους, αρχικά για όσα πρέπει να κάνουμε σε επίπεδο πρόληψης. 

Όπως είπε η Ασημίνα Κούρου, πρέπει να άρουμε την επικινδυνότητα στα σπίτια μας μετακινώντας ο,τιδήποτε θεωρούμε επικίνδυνο. «Πρέπει να διαμορφώσουμε τον χώρο μας έτσι ώστε να είμαστε ασφαλείς», ανέφερε η κα Κούρου και στάθηκε σε όσα πρέπει να κάνουμε στην περίπτωση μιας μεγάλης σεισμικής δόνησης. «Όπου και αν μας βρει ο σεισμός, παραμένουμε εκεί που βρισκόμαστε και προσπαθούμε να προστατευθούμε. Η καταλληλότερη ενέργεια προστασίας είναι αν έχουμε ένα γερό τραπέζι να μπούμε κάτω από αυτό και ιδανικά να το κρατάμε με τα χέρια ώστε να μη μετακινηθεί», εξήγησε η κα Κούρου που κατέρριψε και μια σειρά από μύθους. Παράλληλα, εστίασε στην ανάγκη να είναι υποχρεωτικοί οι έλεγχοι στα κτίρια.

About Freegr network

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.