ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

AΝΟΙΓΜΑ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

diktioΔι­α­δι­κα­σί­ες δη­μό­σιας συ­ζή­τη­σης εν ό­ψει των ε­κλο­γών του Μα­ΐ­ου ξε­κί­νη­σε σή­με­ρα το Δί­κτυ­ο Ε­νερ­γών Πο­λι­των, πα­ρου­σί­α και του βου­λευ­τή του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ Θα­νά­ση Πε­τρά­κου, Σκο­πός των δι­α­δι­κα­σι­ών αυ­τών εί­ναι η δη­μι­ουρ­γί­α προ­ϋ­πο­θέ­σε­ων για τη συγ­κρό­τη­ση ευ­ρύ­τα­του αν­τι­μνη­μο­νια­κού αυ­το­δι­οι­κη­τι­κού ψη­φο­δελ­τί­ου στις ε­περ­χό­με­νες ε­κλο­γές.


diktio3Ο ε­πι­κε­φα­λής του «Δι­κτύ­ου Ε­νερ­γών Πο­λι­τών» Στα­μά­της Μπε­χρά­κης α­φού έ­κα­νε αυ­στη­ρή κρι­τι­κή στη δη­μο­τι­κή αρ­χή Κα­λα­μά­τας, υ­πο­γράμ­μι­σε ό­τι «ε­πι­δί­ω­ξη του δι­κτύ­ου εί­ναι η συ­νερ­γα­σί­α και συμ­πα­ρά­τα­ξη πλα­τι­ών κοι­νω­νι­κών και αυ­το­δι­οι­κη­τι­κών δυ­νά­με­ων ώ­στε να γί­νει ε­φι­κτή η α­να­τρο­πή της ση­με­ρι­νής φι­λο­μνη­μο­νια­κής αυ­ταρ­χι­κής δη­μο­τι­κής αρ­χής, η ο­ποί­α πε­ρι­ο­ρί­ζε­ται στα έρ­γα βι­τρί­νας, πα­ρα­βλέ­πον­τας τις πραγ­μα­τι­κές κοι­νω­νι­κές α­νάγ­κες και μη έ­χον­τας έ­να συ­νο­λι­κό σχέ­διο για το Δή­μο.Οι δη­μό­τες του δή­μου Κα­λα­μά­τας δι­α­πι­στώ­νουν κα­θη­με­ρι­νά ό­τι οι κα­τα­στρο­φι­κές συ­νέ­πει­ες των μνη­μο­νί­ων δεν α­φο­ρούν μό­νο τα νοι­κο­κυ­ριά αλ­λά και την αυ­το­δι­οί­κη­ση. Βι­ώ­νουν συ­νε­χώς τα α­δι­έ­ξο­δα που πα­ρά­γει το θε­σμι­κό πλαί­σιο του Καλ­λι­κρά­τη.Γι αυ­τό λοι­πόν θα πά­ρουν την υ­πό­θε­ση στα χέ­ρια τους ώ­στε να αλ­λά­ξει με σχέ­διο και ό­ρα­μα προ­σα­να­το­λι­σμό ο δή­μος σε κα­τεύ­θυν­ση α­να­πτυ­ξια­κή,δη­μο­κρα­τι­κή, φι­λο­πε­ρι­βαλ­λον­τι­κή, στο πλευ­ρό δο­κι­μα­ζο­μέ­νων πο­λι­των.»
diktio1Κά­νον­τας α­πο­λο­γι­σμό στην δρά­ση του δι­κτύ­ου, κοι­νή δι­α­πί­στω­ση ό­λων ή­ταν ό­τι εί­χε δυ­να­μι­κή και πα­ρε­νέ­βη τό­σο σε ε­πί­πε­δο δη­μο­τι­κού συμ­βου­λί­ου ό­σο και σε ε­πί­πε­δο κοι­νω­νι­κών δρά­σε­ων.
Πάν­τως ό­λοι οι ο­μι­λη­τές ε­πε­σή­μα­ναν ό­τι θα πρέ­πει να γί­νει ευ­ρύ­τε­ρη συ­σπεί­ρω­ση ,ε­νώ η συγ­κρό­τη­ση του ψη­φο­δελ­τί­ου να α­πο­τε­λεί­ται με πρό­σω­πα α­ξι­ό­πι­στα και  ά­φθαρ­τα με ε­πι­κε­φα­λής ά­το­μο που θα συ­σπει­ρώ­νει το εύ­ρος των δυ­νά­με­ων. Ε­πι­ση­μάν­θη­κε ω­στό­σο ό­τι οι συ­νερ­γα­σί­ες θα πρέ­πει να γί­νουν με αν­θρώ­πους και ό­χι με κι­νή­σεις, «συ­νερ­γα­σί­ες ό­χι με μυ­ρω­διά μού­χλας α­πό το πα­ρελ­θόν»  ό­πως χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά ει­πώ­θη­κε.
diktio2Ι­σχυ­ρό αν­τί­πα­λο χα­ρα­κτή­ρι­σε τον δή­μαρ­χο Κα­λα­μά­τας Πα­να­γι­ώ­τη Νί­κα ,στις ε­περ­χό­με­νες ε­κλο­γές ο Βα­σί­λης Α­μα­να­τί­δης και  ση­μεί­ω­σε ό­τι η μά­χη δεν θα εί­ναι εύ­κο­λη. Ε­νώ ο Μι­χά­λης Αν­τω­νό­που­λος έ­θε­σε τα ε­ρω­τή­μα­τα , αν θα πρέ­πει να λο­γο­δο­τή­σει ο Δή­μαρ­χος για την συ­νερ­γα­σί­α που εί­χε ο δή­μος, με τον σκου­πι­δο­ερ­λο­λά­βο που συ­νε­λή­φθη με την κα­τη­γο­ρί­α της σύ­στα­σης εγ­κλη­μα­τι­κής ορ­γά­νω­σης και  δεύ­τε­ρον αν θα πρέ­πει να ζη­τη­θεί η πα­ραί­τη­ση του.

diktio5Να ση­μει­ω­θεί ό­τι στην συ­νάν­τη­ση πα­ρα­βρέ­θη­καν και οι πρώ­ην δή­μαρ­χοι Α­ε­τού κ. Δρι­μύς και Εί­ρας Βα­σί­λης Μα­στραγ­γε­λό­που­λος.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.