ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

ΠΡΩΤΙΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

aerodromio kalamatasΠρώ­το κα­τα­τάσ­σε­ται, σύμ­φω­να με τα στοι­χεί­α που δη­μο­σί­ευ­σε ο Σύν­δε­σμος Ελ­λη­νι­κών Του­ρι­στι­κών Ε­πι­χει­ρή­σε­ων (ΣΕ­ΤΕ), το α­ε­ρο­δρό­μιο Κα­λα­μά­τας «Κα­πε­τάν Βα­σί­λης Κων­σταν­τα­κό­που­λος», ό­σον α­φο­ρά στην πο­σο­στια­ία ε­πί τοις ε­κα­τόν αύ­ξη­ση των δι­ε­θνών του­ρι­στι­κών α­φί­ξε­ων με­τα­ξύ των ε­τών 2013 και 2012. Συγ­κε­κρι­μέ­να, το 2013 οι δι­ε­θνείς του­ρι­στι­κές α­φί­ξεις στην Κα­λα­μά­τα α­νήλ­θαν σε 57.967, έ­ναν­τι 35.948 το 2012, ή­τοι αύ­ξη­ση κα­τά 61,25%. Δεύ­τε­ρο σε αυ­ξη­τι­κό ρυθ­μό ή­ταν το α­ε­ρο­δρό­μιο Μυ­κό­νου με αύ­ξη­ση 26,69%. Πρώ­το σε α­ριθ­μό δι­ε­θνών του­ρι­στι­κών α­φί­ξε­ων για το 2013 ή­ταν το α­ε­ρο­δρό­μιο της Α­θή­νας με 2.619.455, α­κο­λου­θού­με­νο α­πό ε­κεί­νο του Η­ρα­κλεί­ου με 2.475.927.Υ­πεν­θυ­μί­ζε­ται πως, στη συ­νε­δρί­α­σή του της 30ής Δε­κεμ­βρί­ου 2013, το Δη­μο­τι­κό Συμ­βού­λιο Κα­λα­μά­τας υι­ο­θέ­τη­σε α­πό­φα­ση, με την ο­ποί­α ζη­τεί την α­να­βάθ­μι­ση του α­ε­ρο­λι­μέ­να «Κα­πε­τάν Βα­σί­λης Κων­σταν­τα­κό­που­λος», δι­εκ­δι­κών­τας:
1. την α­να­βάθ­μι­ση και ε­πέ­κτα­ση των υ­πο­δο­μών και εγ­κα­τα­στά­σε­ων του Κρα­τι­κού Α­ε­ρο­λι­μέ­να Κα­λα­μά­τας, κα­θώς ε­πί­σης τη στε­λέ­χω­σή του με το α­πα­ραί­τη­το ε­ξει­δι­κευ­μέ­νο προ­σω­πι­κό, με σκο­πό την εύ­ρυθ­μη λει­τουρ­γί­α του ε­πί 24ωρου βά­σε­ως, ώ­στε να μπο­ρεί να ε­πι­τε­λεί και στο μέλ­λον το ρό­λο του ως μο­χλός του­ρι­στι­κής α­νά­πτυ­ξης της πε­ρι­ο­χής
2. τη βελ­τί­ω­ση της πρό­σβα­σης, σε συν­δυα­σμό με το νέ­ο ά­ξο­να Ρι­ζο­μύ­λου – Κα­λα­μά­τας και τον αυ­το­κι­νη­τό­δρο­μο με τον ο­ποί­ο αυ­τός θα συν­δέ­ε­ται. Η βελ­τί­ω­ση αυ­τή θα υ­λο­ποι­η­θεί με ευ­θεί­α συν­δε­τή­ρια ο­δό, που θα ξε­κι­νά α­πό τον ά­ξο­να Ρι­ζο­μύ­λου – Κα­λα­μά­τας και με βό­ρεια κα­τεύ­θυν­ση θα κα­τα­λή­γει στην εί­σο­δο του α­ε­ρο­λι­μέ­να
3. τη βελ­τί­ω­ση του νυν ε­θνι­κού δρό­μου Α­σπρο­χώ­μα­τος – Μεσ­σή­νης, ι­δί­ως με την κα­τα­σκευ­ή κυ­κλι­κού κόμ­βου στην πα­ρού­σα εί­σο­δο του α­ε­ρο­λι­μέ­να, για λό­γους α­σφα­λεί­ας – α­πο­φυ­γής α­τυ­χη­μά­των.
Ο Δή­μαρ­χος πρό­κει­ται να συ­ναν­τη­θεί προ­σε­χώς με τον δι­οι­κη­τή της Υ­πη­ρε­σί­ας Πο­λι­τι­κής Α­ε­ρο­πο­ρί­ας κ. Κού­κη και τον Υ­πουρ­γό Με­τα­φο­ρών κ. Χρυ­σο­χο­ΐ­δη, για να τους θέ­σει την α­ναγ­και­ό­τη­τα α­να­βάθ­μι­σης του α­ε­ρο­λι­μέ­να Κα­λα­μά­τας «Κα­πε­τάν Βα­σί­λης Κων­σταν­τα­κό­που­λος», που α­πο­τε­λεί α­ναγ­και­ό­τη­τα δε­δο­μέ­νης της με­γά­λης αύ­ξη­σης των δι­ε­θνών α­φί­ξε­ων. Αυ­τές α­να­μέ­νε­ται να γί­νουν πο­λύ πε­ρισ­σό­τε­ρες το 2014, λό­γω συν­δέ­σε­ων με 20 και πλέ­ον πό­λεις της Ευ­ρώ­πης.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.