ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

europe

Η Κομισιόν διαψεύδει τον ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ την Κομισιόν για τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση!

Η αύξηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση προέκυψε μετά από επίμονο αίτημα των θεσμών, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στις δηλώσεις της Κομισιόν που υποστήριξε ότι δεν ζήτησαν εκείνοι την επιβολή ΦΠΑ. 
O ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας στροφή 180 μοιρών ζητά τώρα να καταργηθεί το μέτρο ενώ επιτίθεται και στη ΝΔ.
«Η συγκεκριμένη αύξηση ψηφίστηκε στις 15 Ιουλίου και από τη Νέα Δημοκρατία που υποκρίνεται ότι μόλις το κατάλαβε», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας: «Μετά και τη δημόσια δήλωση της Κομισιόν ότι δεν ζητήθηκε αύξηση του ΦΠΑ στην εκπαίδευση, ζητάμε από την υπηρεσιακή κυβέρνηση να προχωρήσει στην αναστολή του μέτρου. Είναι πρώτη προτεραιότητα για χιλιάδες νοικοκυριά».
«Σε κάθε περίπτωση, η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα θα καταργήσει το εν λόγω μέτρο», καταληγει η ανακοίνωση.
Νωρίτερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστήριζε ότι δεν ζήτησαν οι δανειστές από τις ελληνικές αρχές να αλλάξουν τη νομοθεσία για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Σύμφωνα με την Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπο του επιτρόπου οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, η Επιτροπή είναι ενήμερη για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να επιβάλει ΦΠΑ 23% στους παρόχους υπηρεσιών ιδιωτικής εκπαίδευσης. Σημείωσε ότι αυτό δεν είναι κάτι που ζήτησε η Επιτροπή και ότι το Μνημόνιο δεν προβλέπει τίποτα για το θέμα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Συνεχίζοντας, η Α. Μπράιτχαρτ ανέφερε ότι ο ΦΠΑ ήταν μέρος του νομοθετικού πακέτου που ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων στις 14 Αυγούστου.
Εν τω μεταξύ, καμία κίνηση δεν έκανε η ελληνική κυβέρνηση για να μειώσει το ΦΠΑ σε επίπεδα χαμηλότερα του 23% για την ιδιωτική παιδεία, ανέφερε η Άννικα Μπράιτχαρτ.

Αυτό σημαίνει πως κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους Θεσμούς, η ελληνική κυβέρνηση ουδέποτε αντιπρότεινε την εξαίρεση των ιδιωτικών σχολείων από τον υψηλό δείκτη ΦΠΑ όπως έκανε σε άλλες υπηρεσίες/προϊόντα.
Τέλος, πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφεραν ότι εκ πρώτης όψεως η επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση δεν φαίνεται να αντιβαίνει με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.