ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μεσσηνία

Τις πληγείσες περιοχές του Ασπροχώματος από τον ανεμοστρόβιλο επισκέφτηκε η Ελ. Αλειφέρη

aliferi1Τις πληγείσες περιοχές του Ασπροχώματος από τον ανεμοστρόβιλο επισκέφτηκε το πρωί η Αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη, προκειμένου να συντονίσει την συγκροτηθείσα, με απόφαση Περιφερειάρχη, μεικτή επιτροπή Μηχανικών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και Διεύθυνσης Ανάπτυξης της ΠΕ Μεσσηνίας  για την καταγραφή των ζημιών σε επιχειρήσεις και κτίρια.
Από την πρώτη εκτίμηση της επιτροπής προκύπτουν ζημιές σε υποδομές κτισμάτων που αφορούν κυρίως σε στέγες κατοικιών και επιχειρήσεων και σε μηχανολογικό εξοπλισμό και εμπορεύματα σε επιχειρήσεις. Επίσης καταγράφηκε εκτεταμένη ζημιά στο υλικό κάλυψης( γυαλί) και τμήμα του σκελετού θερμοκηπίου καθώς και στην υφιστάμενη καλλιέργεια τριαντάφυλλου. Επί πλέον στην περιοχή προκλήθηκε εκρίζωση παραγωγικών δένδρων  και ζημιές σε καλλιέργειες κηπευτικών.
Παράλληλα αναφέρθηκαν και ενημερώθηκε ο ΕΛΓΑ  για ζημιές στην ελαιοκαλλιέργεια από την χαλαζόπτωση σε Τ.Κ των Δήμων Πύλου-Νέστορος, Καλαμάτας και Τριφυλίας. Για την έκτασή τους θα ενημερώσομε σχετικά όταν θα συγκεντρωθούν τα συνολικά στοιχεία.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.