ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

europe

Τι θα περιέχουν τα μετεκλογικά ραβασάκια της Εφορίας

Αμέσως μετά τις εκλογές, οι φορολογούμενοι θα λάβουν «ραβασάκια» από την Εφορία, τα οποία θα περιλαμβάνουν την αναδρομική αύξηση των συντελεστών προκαταβολής φόρου εισοδήματος και φόρου πολυτελούς διαβίωσης. Πιο συγκεκριμένα, αγρότες και ιδιοκτήτες αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού και σκαφών αναψυχής 
Τα ειδοποιητήρια θα φθάσουν στους υπόχρεους ηλεκτρονικά, μέσω του συστήματος Taxisnet, και θα αφορούν στην πληρωμή επιπλέον φόρων ή στην καταβολή πρόσθετης προκαταβολής φόρου έναντι του επόμενου έτους.
Έτσι, με αναδρομική αύξηση προκαταβολής φόρου εισοδήματος θα επιβαρυνθούν οι ανώνυμες εταιρίες (ΑΕ), εταιρίες περιορισμένης ευθύνης (ΕΠΕ), αλλά και συνεταιρισμοί.
Η προκαταβολή του φόρου εισοδήματος αυξάνεται από το 80% στο 100% του κύριου φόρου, αναδρομικά για τη χρήση του έτους 2014.
Οι αγρότες, από την άλλη πλευρά, θα έρθουν αντιμέτωποι με τον διπλασιασμό της προκαταβολής του φόρου εισοδήματος, αναδρομικά για τα εισοδήματα του 2014. «Πρόκειται επί της ουσίας για επαναφορά του συντελεστή προκαταβολής φόρου εισοδήματος στο 55%, αναδρομικά για τη χρήση του 2014, μετά τη αρχική μείωσή του τον περασμένο Μάιο στο 27,5%», όπως εξηγεί η Μαρίνα Φούντα στην haffingtonpost.
Και, τέλος, ο συντελεστής υπολογισμού του φόρου πολυτελούς διαβίωσης αυξήθηκε από το 10% στο 13% για τα φυσικά πρόσωπα που κατείχαν κατά τη διάρκεια του 2014 αυτοκίνητα άνω των 2.500 κυβικών εκατοστών και πισίνες. Ενώ, όσοι κατείχαν το 2014 σκάφη αναψυχής ιδιωτικής χρήσης άνω των 5 μέτρων, θα καταβάλλουν φόρο πολυτελούς διαβίωσης που θα υπολογιστεί με συντελεστή 13% επί του τεκμηρίου διαβίωσης που ισχύει για το κάθε σκάφος.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.