ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Η Ελλαδα θα μπορει να ονειρευεται...

«Πώς οι Έλληνες σταμάτησαν να ονειρεύονται» είναι ο δραματικός τίτλος άρθρου που φιλοξενεί στην ιστοσελίδα του το CNN και παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο οι Έλληνες έχουν πλέον πάψει να ελπίζουν.
Η δημοσιογράφος Diana Magnay συνομίλησε με απλούς ανθρώπους, προσπαθώντας να καταλάβει, πως οι Έλληνες αντιμετωπίζουν τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.
Στο άρθρο διαπιστώθηκε ότι οι περισσότεροι στην καθημερινότητά τους προσπαθούν να ξεχάσουν τις οικονομικές και πολιτικές δυσκολίες και αποφεύγουν να μιλάνε γι’αυτό. Ωστόσο, όλοι έχουν άποψη επί του θέματος. Μία από τους συνεντευξιαζόμενους, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Κάθε μέρα συζητάμε τι έγινε το προηγούμενο βράδυ. Δεν αντέχουμε άλλο, φτάνει»......
Η Magnay κατευθύνθηκε, προφανώς, παραλιακά, όπου οι ερωτήσεις της σε ένα ζευγάρι, που βρίσκονταν σε γιοτ, δεν ήταν καλοδεχούμενες. «Ερχόμαστε εδώ για να ηρεμήσουμε» ήταν η απάντησή τους.
Η άποψη μιας οδηγού ταξί, που καθημερινά ακούει την άποψη δεκάδων επιβατών, ήταν διαφορετική. Επισήμανε το άδοξο μέλλον του επαγγέλματος, καθώς όπως είπε, η μεσαία τάξη έχει σταματήσει να παίρνει ταξί, ακόμα και οι πλούσιοι πλέον παίρνουν σπάνια ταξί.
Η δημοσιογράφος παρατήρησε ότι οι εμπορικοί δρόμοι ήταν μάλλον γεμάτοι, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά, ότι υπάρχουν ακόμα μαγαζιά, όπου οι πολλοί Έλληνες εξακολουθούν να αγοράζουν, ενώ τόνισε πως ο ήλιος και η κίνηση μπορούν να συγκαλύψουν τα πάντα.
Στο άρθρο φαίνεται για ακόμη φορά η απαξίωση των Ελλήνων στα δύο μεγάλα πολιτικά πρόσωπα και γενικότερα στην πολιτική ζωή, αφού δεν θεωρούν κατάλληλο κανέναν από τους δυο (Παπανδρέου-Σαμαράς) και σε ενδεχόμενες εκλογές δεν ξέρουν τι να ψηφίσουν.
Τέλος, το άρθρο κλείνει ως εξής: «Στην Ελλάδα των 820.000 ανέργων, οι περισσότεροι μπορούν ακόμα να επιβιώσουν, αλλά δεν κάνουν τη ζωή που ήλπιζαν. Δεν μιλάμε ακόμα για ένα έθνος που βρίσκεται στα όρια της φτώχειας, αλλά για ανθρώπους που τους έκλεψαν τα όνειρα και το μέλλον».

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.