ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Πανικος στις τουριστικες αγορες...

Πανικός επικρατεί από χθες στις διεθνείς τουριστικές αγορές, αφού φαίνεται πως η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει σοβάρα και την Thomas Cook, που είναι ένας εκ των μεγαλύτερων tour operator του κόσμου και φέρνει εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες στην Ελλάδα και δη στη Ζάκυνθο.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που υπάρχουν έως αυτή τη στιγμή, η Τhomas Cook βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες, προκειμένου να ρυθμίσει τα χρέη της, καθώς μάλιστα η τιμή της μετοχής της έχει κατρακυλήσει κατά 80%, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά! Άλλοι πάλι υποστηρίζουν ότι οι μετοχές της έχουν χάσει οριστικά το ένα δεύτερο της αξίας τους και έτσι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη!
Οι tour operators εμφανίζουν παραδοσιακά χαμηλή ρευστότητα κατά τους χειμωνιάτικους μήνες, όταν οι δουλειές τους μειώνονται σημαντικά. Όμως, η Thomas Cook τρόμαξε τους επενδυτές όταν παραδέχτηκε ότι οι εργασίες της επιδεινώθηκαν τους τελευταίους μήνες. Η εταιρεία ανέβαλε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, έως ότου ολοκληρωθούν οι συζητήσεις της με τις τράπεζες. Η μετοχή της βρέθηκε να χάνει ακόμα και 52% πριν από μερικές ημέρες.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.