ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

ΗΧΗΡΑ ΛΟΓΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΙΔΕΕΣ

Σε πολύ καλό κλίμα ενότητας έγινε σήμερα η συνεδρίαση της Κ.Ο της Ν.Δ. Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε δριμύτατη κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα και ειπε για ακόμη φορά ότι η Χώρα δεν αντέχει άλλες εκλογές που την οδηγεί ο Α.Τσίπρας.
Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας,κ. Αντώνη Σαμαρά στη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Σας συγχαίρω όλους και ειδικά καλωσορίζω τους καινούργιους συναδέρφους ανάμεσά μας.
Έχουμε, σήμερα, 108 βουλευτές. Απ' αυτούς 53 είναι από την προηγούμενη κοινοβουλευτική θητεία που επανεξελέγησαν, ενώ βγήκαν και 55 καινούργιοι συνάδελφοι. 37 ανάμεσά μας εκλέγονται στη Βουλή για πρώτη φορά.
Παρά το γεγονός ότι είμαστε το πρώτο κόμμα, το εκλογικό αποτέλεσμα προφανώς δεν μας ικανοποιεί. Και, ως κόμμα, θα το συζητήσουμε αναλυτικά.
-- Το ΠΑΣΟΚ, κύριος υπεύθυνος για τη σημερινή κατάσταση της χώρας, γνώρισε αληθινή συντριβή.
-- Κάποια κόμματα, προερχόμενα χώρο της Κεντροδεξιάς δεν κατάφεραν να μπουν στη Βουλή.
-- Αλλά το νεοναζιστικό κόμμα έβγαλε υψηλά ποσοστά και μπήκε στο Βουλή.
-- Ενώ το νεοπαγές κόμμα, που πούλησε τυφλό λαϊκισμό, επίσης μπήκε στη Βουλή.
Και το γενικό μετεκλογικό τοπίο, όπως εμφανίζεται με τους σημερινούς συσχετισμούς των κομμάτων, δυσκολεύει πολύ το σχηματισμό βιώσιμης κυβέρνησης, που θα εγγυάται την πολιτική σταθερότητα. Παρ' όλα αυτά, εμείς το παλεύουμε να υπάρξει κυβέρνηση. Κι ακόμα υπάρχουν ελπίδες γι' αυτό...
Βέβαια, είχαμε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο ακυβερνησίας. Ζητούσαμε ισχυρή λαϊκή εντολή, ώστε να μπορεί η χώρα να κυβερνηθεί.
Και μας απαντούσαν ότι η χώρα χρειάζεται «κυβερνήσεις συνεργασίας»!
Τώρα, βιώνουμε όλοι πόσο δύσκολο είναι να προκύψουν οι στοιχειώδεις συνεργασίες.
Όχι γιατί δεν υπάρχει «παράδοση» ή «νοοτροπία συνεργασίας» στην Ελλάδα, όπως λένε κάποιοι. Ή όχι μόνο γι' αυτό. Αλλά, κυρίως, γιατί εκτός από τη Νέα Δημοκρατία, κανείς άλλος δεν είχε Σχέδιο για την Ελλάδα. Ούτε για την Οικονομική Πολιτική. Ούτε για τη Διακυβέρνηση της χώρας. Ούτε για τη Δημόσια Ασφάλεια.
Τα περισσότερα άλλα κόμματα προσπαθούν να επωφεληθούν από την κρίση. Ενώ το ΠΑΣΟΚ αγωνιζόταν να επιβιώσει μέσα στην κρίση.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.