ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Παραδιδεται επιτελους ο νεος εθνικος δρομος

Το αργότερο σε ένα μήνα θα παραδοθεί στην κυκλοφορία ο αυτοκινητόδρομος από την Αλλαγή μέχρι τον κόμβο της Θουρίας, ενώ μέχρι τα τέλη Ιουνίου θα παραδοθεί και το κομμάτι Παραδείσια-Τσακώνα, με μια μικρή παράκαμψη στο ύψος της μεγάλης γέφυρας. Το χρονοδιάγραμμα αυτό επαναβεβαιώθηκε χθες, κατά τη επίσκεψη του Γιάννη Καρνέση, διευθυντή του υπουργείου Υποδομών για τα έργα με σύμβαση παραχώρησης στην Πελοπόννησο, στο δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα.
Τον κ. Καρνέση προσκάλεσε ο δήμαρχος προκειμένου να εξεταστούν διάφορα ζητήματα που υπάρχουν σχετικά με τον περιμετρικό δακτύλιο της Καλαμάτας, ο οποίος είναι υποέργο του αυτοκινητόδρομου Τρίπολης-Καλαμάτας. Τα ζητήματα αυτά έθεσαν εκτός από τους εκπροσώπους του Δήμου και ιδιοκτήτες της περιοχής από την οποία θα περάσει ο περιμετρικός, οι οποίοι κατέθεσαν γραπτά υπομνήματα που θα απαντηθούν σύντομα, ενώ σε ένα μήνα ο κ. Καρνέσης θα έρθει και πάλι προκειμένου να συζητηθεί η πρόοδος που έχει γίνει.
Όπως σημειώνεται σε δελτίο τύπου που έβγαλε ο Δήμος, «σε γενικό επίπεδο η πληροφόρηση που δόθηκε είναι η εξής: α. από την οδό Αθηνών μέχρι τον κόμβο ΚΑΡΕΛΙΑ θα απαλλοτριωθούν ιδιοκτησίες και θα κατασκευασθεί ο συνδετήριος άξονας. Επιπλέον, στην Αθηνών θα κατασκευασθεί κυκλοτερής κόμβος για τη διαχείριση της κυκλοφορίας. β. στον κόμβο Λεϊκων θα γίνονται όλες οι κινήσεις οχημάτων. Συγκεκριμένα, θα κατασκευασθεί ένας επιπλέον κλάδος. γ. στην απόληξη του δρόμου στα Γιαννιτσάνικα θα κατασκευασθεί το τμήμα της σύνδεσης του κόμβου με την οδό Βασ. Γεωργίου. δ. ολοκληρώθηκε η μελέτη για τον κυκλοτερή κόμβο του Νέδοντα που θα κατασκευασθεί δυτικά της τελευταίας γέφυρας του Νέδοντα. ε. όλες οι συμφωνίες των προηγούμενων συσκέψεων θα τηρηθούν (ασφαλτόστρωση δρόμου προς Γαρδίκι, ασφαλτόστρωση α’ δρόμου από την Εθνική οδό μέχρι το Γαρδίκι, από την Αγορά μέχρι τη μεγάλη γέφυρα Νέδοντα, εκτεταμένα ταπητίδια επί της Εθνικής οδού, κλπ). στ. ως προς το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του δρόμου ανακοινώθηκε ότι: i. τέλη Μαΐου – αρχές Ιουνίου θα παραδοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα «Τσακώνα – Κόμβος Θουρία». ii. τέλη Ιουνίου θα δοθεί το τμήμα από «Παραδείσια μέχρι Τσακώνα». iii. μέσα Ιουλίου θα δοθεί στην κυκλοφορία ο κλάδος προς Μεσσήνη».

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.