ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Προεκλογικά ραβασακια για τους φορολογουμενους...

Ετοιμαστείτε! Ξεκίνησαν να αποστέλλονται οι ειδοποιήσεις της εφορίας! Ήδη έχουν αποσταλεί 300.000 εκκαθαριστικά ενώ τις πρώτες δέκα μέρες του Ιουνίου ακολουθούν και άλλα! Το γεγονός ότι 65% των εκκαθαριστικών φέτος είναι χρεωστικά ενώ το…ποσοστό αυτό στο παρελθόν δεν ξεπερνούσε το 25% αρκεί για να καταλάβει κανείς τι μέλλει γενέσθαι με το βάρος να πέφτει στο αφορολόγητο! Συγκεκριμένα, όσοι έχουν εισόδημα από 12.000 μέχρι 16.000 ευρώ θα πληρώσουν 700 ευρώ παραπάνω φόρο σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Εκτός ,όμως ,από το εκκαθαριστικό την «εμφάνιση» της θα κάνει και η έκτακτη εισφορά του 2011 για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ ενώ ακολουθούν το τέλος επιτηδεύματος, το ΕΤΑΚ 2009 και ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας 2010 και 2011.
Σύμφωνα με την «Ημερησία» σχετική εντολή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος προβλέπει ότι οι τράπεζες θα πρέπει να αναφέρουν στις αρμόδιες αρχές κάθε “ασυνήθη ή ύποπτη συναλλαγή που παρέχει ενδείξεις ή υπόνοιες διάπραξης φοροδιαφυγής ή νομιμοποίησης, του εξ αυτής περιουσιακού οφέλους”.
Στο στόχαστρο μπαίνουν κυρίως( με βάση τα στοιχεία του 2011) ελεύθεροι επαγγελματίες με πιστώσεις στο λογαριασμό τους άνω των 200.000 ευρώ καθώς και εταιρείες με κίνηση λογαριασμού άνω των 300.000 ευρώ .
Τα στοιχεία που ελέγχονται είναι :η πηγή εισοδήματος (για τα φυσικά πρόσωπα),το είδος δραστηριότητας, η χώρα έδρας και το νομικό καθεστώς (για τις επιχειρήσεις), ο αριθμός και κυρίως το ύψος των καταθέσεων.
Το «καμπανάκι» της φοροδιαφυγής χτυπά αν υπάρχουν καταθέσεις ασύμβατες με τη φορολογική δήλωση ,αν αποπληρώνεται δάνειο με ποσά που δεν προκύπτουν από τη φορολογική δήλωση, αν γίνεται χρήση προσωπικού λογαριασμού για εταιρικές συναλλαγές,αν μεταφέρονται χρήματα για αγορές αγαθών ή υπηρεσιών σε λογαριασμό τρίτου και όχι του πωλητή και τέλος αν ο πελάτης αρνηθεί να προσκομίσει το εκκαθαριστικό φορολογικής δήλωσης όταν του ζητηθεί από την τράπεζα.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.