ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Πελοπόννησος

ΠΑΓΩΝΟΥΝ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΣΔΙΤ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ

«Παγώνουν» έργα ΣΔΙΤ με ρύθμιση στο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα
skoupidia14Φρένο στους σχεδόν ολοκληρωμένους διαγωνισμούς (αφού υπάρχουν προσωρινοί ανάδοχοι) για τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) στη διαχείριση απορριμμάτων επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση με ρύθμιση που εντάχθηκε στο σχέδιο νόμου με τα προαπαιτούμενα.
Η σκληρή στάση που είχε ακολουθήσει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης απέναντι στους διαγωνισμούς ΣΔΙΤ των Περιφερειών Πελοποννήσου και Ηπείρου φαίνεται ότι αποτελεί επίσημη κυβερνητική γραμμή. Με το άρθρο 31 ανατρέπεται ο νόμος 4042 του 2012, ο οποίος προέβλεπε ότι τα περιφερειακά σχέδια διαχείρισης αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) εγκρίνονται από τις περιφέρειες, ενώ η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος (Διεύθυνση Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού) εγκρίνει τη συμβατότητά τους με τον εθνικό σχεδιασμό.
Με την τροποποίηση του κ. Τσιρώνη για τα περιφερειακά σχέδια, εγκρίνονται μόνο αν υπάρχει θετική γνώμη και από τους αρμόδιους γενικούς γραμματείς των υπουργείων Εσωτερικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Επιπλέον, η συμβατότητα ενός περιφερειακού σχεδίου με τον εθνικό σχεδιασμό δεν εγκρίνεται με απλή απόφαση της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού αλλά με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών και Περιβάλλοντος.
Ετσι, στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας καλύπτουν και νομικά την καθόλου κρυφή επιδίωξη (όπως προκύπτει και από τακτικές δηλώσεις του κ. Τσιρώνη) για ακύρωση σειράς διαγωνισμών ΣΔΙΤ στη διαχείριση απορριμμάτων.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.