ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

europe

Καταγραφή ασυνόδευτων ανήλικων ζητά ο Πάνος Καμμένος

Καταγραφή και ταυτοποίηση ασυνόδευτων βρεφών και παιδιών προσφύγων που δεν καταγράφονται με το ισχύον σύστημα με αποτέλεσμα να υπόκεινται σε εκμετάλλευση πρότεινε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.
kammenos1Στην παρέμβαση του στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Αμυνας της ΕΕ που διεξάγεται στο ‘Αμστερνταμ, ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος ζήτησε να ενισχυθούν οι έλεγχοι ασυνόδευτων ανηλίκων για να μην πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης κατά τη διέλευση και παραμονή τους στις χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης.
Παράλληλα επανέλαβε την πρόταση για τη χρήση βιομετρικών στοιχείων, ώστε να είναι αποτελεσματικότερη η καταγραφή και ταυτοποίηση των εισερχομένων και η διασύνδεσή τους με τράπεζες δεδομένων διεθνών οργανισμών, όπως η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, καθώς και τρίτων χωρών που αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα.
Η ύπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας Φεντερίκα Μογκερίνι ανέφερε ότι θα εγγράψει το θέμα του προσφυγικού στην ημερήσια διάταξη της τακτικής υπουργικής Συνόδου των υπουργών ‘Άμυνας τον προσεχή Απρίλιο.
Ο Πάνος Καμμένος ενημέρωσε τους ομολόγους του για το υποστηρικτικό έργο που ανέλαβε το υπουργείο του για την αντιμετώπιση του προσφυγικού κι ενημέρωσε για το πώς προχωρουν τα έργα δημιουργίας των hotspots.
Στη σύνοδο συζητήθηκε η υλοποίηση των πολιτικών αποφάσεων για συνεργατικά προγράμματα ανάπτυξης των στρατιωτικών δυνατοτήτων των ευρωπαϊκών χωρών με παροχή κινήτρων, ενώ έγινε ανασκόπηση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Αφρική και υπογραμμίστηκε η ανάγκη αναπροσαρμογής των σχετικών εντολών. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, τόνισε ότι στις εντολές αυτές πρέπει να περιληφθούν οι αποφάσεις της Διάσκεψης Κορυφής της Βαλέτας για την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.