ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Ο Π. Αλούπης για το Καλαμάτα – Ριζόμυλος: «Απαγορευτικό κόστος, περιβαλλοντολογική υποβάθμιση και μείωση της τουριστικά αναπτυσσομένης περιοχής”

«Η υφισταμένη πρόταση -μελέτη αφορά το τμήμα Καλαμάτα -Ριζόμυλος  και όχι το σύνολο Καλαμάτα -Ριζόμυλος  -Πύλος όπως θα έπρεπε. Αυτό αποτελεί εσφαλμένη τεχνικά αντιμετώπιση με πρόδηλα αποτελέσματα το απαγορευτικό κόστος (περίπου 150 εκατομμύρια ευρώ για μήκος 14 χιλιομέτρων), την περιβαλλοντολογική υποβάθμιση (μεγάλου ύψους αναχώματα) και την σημαντική μείωση της τουριστικά αναπτυσσομένης περιοχής στο σύνολο της χάραξης(στους Δήμους Καλαμάτας και Μεσσήνης)». Επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Παναγιώτης Αλούπης για τον οδικό άξονα Καλαμάτα –Ριζόμυλος.
aloupis Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Αλούπη:
«Ο οδικός άξονας Καλαμάτα -Ριζόμυλος  -Πύλος αποτελεί βασικό έργο ανάπτυξης της Μεσσηνίας,  το εφικτό της πραγματοποίησης του στην σημερινή συγκυρία πρέπει να είναι βασικό κριτήριο αξιολόγησης των διαφόρων επιλογών.  Εφόσον υπάρξει η  βεβαιότητα πραγματοποίησης του σε  νέα χάραξη με σημαντική διαφοροποίηση κόστους τότε θα πρέπει να ληφθούν τεχνοοικονομικά  κριτήρια και η παράμετρος ανάπτυξη της περιοχής.
Άρα η πραγματοποίηση του, δεδομένου ότι διέρχεται σε περιοχή τουριστική υψηλής ανάπτυξης και μελλοντικής προσδοκίας, οφείλει προσμετρώντας αυτό να εξασφαλίσει την δυναμική επέκτασης της. Επιβάλλεται να σεβασθεί το φυσικό περιβάλλον και το ανάγλυφο του εδάφους προσαρμοσμένη σε αυτό. Η διασφάλιση του συνόλου των ανωτέρω και η μείωσης του κόστους εκτιμώ, ότι θα επιτευχτεί δια της απομάκρυνσης της χάραξης στην μέγιστη δυνατή απόσταση από την θάλασσα.
Η υφισταμένη πρόταση -μελέτη αφορά το τμήμα Καλαμάτα -Ριζόμυλος  και όχι το σύνολο Καλαμάτα -Ριζόμυλος  -Πύλος όπως θα έπρεπε. Αυτό αποτελεί εσφαλμένη τεχνικά αντιμετώπιση με πρόδηλα αποτελέσματα το απαγορευτικό κόστος (περίπου 150 εκατομμύρια ευρώ για μήκος 14 χιλιομέτρων), την περιβαλλοντολογική υποβάθμιση (μεγάλου ύψους αναχώματα) και την σημαντική μείωση της τουριστικά αναπτυσσομένης περιοχής στο σύνολο της χάραξης(στους Δήμους Καλαμάτας και Μεσσήνης)»

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.