ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

greece

Επεισόδια με μολότοφ, πετροπόλεμο και χημικά στο Σύνταγμα

Σε δύο προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία, για τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα στο Σύνταγμα, όταν ομάδα κουκουλοφόρων άρχισε να εκτοξεύει βόμβες μολότοφ, πέτρες και φωτοβολίδες κατά ανδρών των ΜΑΤ, που βρίσκονταν μπροστά από την είσοδο του ξενοδοχείου "Μεγάλη Βρετάνια". Μετά από λίγα λεπτά, οι άνδρες των MAT απάντησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης απωθώντας τους κουκουλοφόρους. Το γεγονός δεν πέρασε ασχολίαστο από τη Βουλή, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη, να καλεί την κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα, καταγγέλλοντας πως γίνεται χρήση χημικών εναντίον διαδηλωτών, που δεν είχαν καμία σχέση με τα επεισόδια.
«Υπάρχει ευθύνη και καλούμε την κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα αν δεν το έχει κάνει ήδη ώστε να σταματήσουν οι απαράδεκτες αυτές ενέργειες των αστυνομικών δυνάμεων» είπε ο κ. Παφίλης. Παρεμβαίνοντας ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ενημέρωσε πως απ' ό,τι ο ίδιος γνωρίζει η κυβέρνηση είναι σε γνώση.
Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν δευτεροβάθμια σωματεία – μέλη της ΑΔΕΔΥ (ΠΟΕ-ΟΤΑ κ.λπ.), αριστερές οργανώσεις, μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων, αντιεξουσιαστές, ενώ έντονη είναι η παρουσία Κούρδων υποστηρικτών του Οτσαλάν.
Η συμμετοχή στο συλλαλητήριο ήταν μεγάλη, καθώς έφτασαν στο Σύνταγμα δικηγόροι, ελεύθεροι επαγγελματίες, μέλη του ΠΑΜΕ, καθώς και Ρώσοι που γιόρταζαν την αυριανή 71η επέτειο από τη νίκη των Σοβιετικών έναντι των Γερμανών στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, κρατώντας ενός λεπτού σιγή.
Από το συλλαλητήριο δεν έλειψαν, ωστόσο, όπως προαναφέρθηκε, τα επεισόδια και οι εντάσεις, καθώς ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε σε ηλικιωμένο άνδρα φωνάζοντας πως πρόκειται για «φασίστα». Το επεισόδιο έλαβε τέλος όταν το θύμα, με αίματα στο κεφάλι, αποχώρησε εσπευσμένα από τον χώρο.
«Κατάπτυστο» χαρακτήρισε ο Γρηγόρης Καλομοίρης, συνδικαλιστικό στέλεχος της ΑΔΕΔΥ, το γεγονός ότι η κυβέρνηση επέλεξε τη σημερινή ημέρα εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς για να ψηφίσει ένα νομοσχέδιο που «λεηλατεί οτιδήποτε έχει μείνει όρθιο στην κοινωνική ασφάλιση και εξαπολύει φορολογική επιδρομή στα φτωχότερα στρώματα του πληθυσμού».
Την ίδια ώρα, μέσα στη Βουλή, συνεχίζεται η συζήτηση για το ασφαλιστικό - φορολογικό νομοσχέδιο σε ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα...

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.