ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

οικονομία

«Εξοικονομώ – Αυτονομώ»: Με 3 αυστηρά κριτήρια το νέο πρόγραμμα

 Η ώρα που το επόμενο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» θα ξεκινήσει να δέχεται αιτήσεις πλησιάζει.

Το επιτελείο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) έχει ήδη καταρτίσει το χρονοδιάγραμμα για το επόμενο «Εξοικονομώ – Αυτονομώ». Σ


ύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο ΥΠΕΝ Κώστας Σκρέκας, η προδημοσίευση του Οδηγού εφαρμογής του νέου προγράμματος θα γίνει μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Σε αυτή τη φάση θα «αποκαλυφθούν» και τα νέα κριτήρια του προγράμματος, το οποίο αναμένεται να είναι πολύ πιο φιλικό προς τα νοικοκυριά χαμηλών εισοδημάτων.

Από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ηγεσία του ΥΠΕΝ, προκύπτει ότι η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το επόμενο «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» θα ανοίξει αμέσως μετά το καλοκαίρι, εντός του Σεπτεμβρίου.

«Εξοικονομώ – Αυτονομώ»: Ποια θα είναι τα 3 βασικά κριτήρια
Το επόμενο «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» θα έχει πολύ σημαντικές διαφοροποιήσεις από τους προηγούμενους κύκλους. Η βασική αλλαγή είναι ότι θα παύσει η προτεραιοποίηση για την υπαγωγή στο πρόγραμμα βάσει της ταχύτητας υποβολής της αίτησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΥΠΕΝ, τα 3 βασικά κριτήρια του επόμενου προγράμματος θα είναι τα εξής:

Εισόδημα νοικοκυριού (υψηλότερη μοριοδότηση για χαμηλά εισοδήματα)
Κλίμα περιοχής (προκρίνονται περιοχές με πιο αντίξοες καιρικές συνθήκες)
Παλαιότητα κτιρίου (προτεραιότητα τα παλαιότερα σπίτια)

Στόχος του ΥΠΕΝ είναι να στηριχθούν και να έχουν προτεραιότητα τα αδύναμα νοικοκυριά και οι κατοικίες που είναι σε πιο δυσμενή -ενεργειακά- κατάσταση. Σε ό,τι αφορά τις κλιματολογικές συνθήκες θα αξιοποιηθεί η προεργασία που έχει γίνει από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για τον καθορισμό του επιδόματος θέρμανσης, που ήδη χρησιμοποιείται από το υπουργείο Οικονομικών.
Πηγή: iefimerida

About Freegr network

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.