ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

τηλεόραση

Ο κρατικός βραχίονας δεν ήθελε δημοσιογράφους-κάμερες στο Αλεποχώρι!

 


Όλα έχουν την εξήγησή τους λοιπόν. Ο κρατικός μηχανισμός, άγνωστο εάν έγινε με εντολή ή επειδή δεν υπήρξε καμία μέριμνα για την κάλυψη της τεράστιας φωτιάς στο Αλεποχώρι, έδιωξε κακήν κακώς όσους δημοσιογράφους και τηλεοπτικά συνεργεία βρέθηκαν στο σημείο. Η αναφορά του δημοσιογράφου Κ. Α., ρεπόρτερ στο Mega που από τύχη και καβγά, κατάφερε να παραμείνει κοντά στο …κύμα, είναι αποκαλυπτική. Ενημερώνει πως οι δημοσιογράφοι και οι φωτογράφοι “εκδιώχθηκαν από την παραλία με τον χειρότερο τρόπο ωσάν να ήταν εγκληματίες”! Το γεγονός της απώθησης, απαγόρευσης των ανθρώπων των Μέσων ενημέρωσης να κάνουν τη δουλειά τους, είναι μια από τις αιτίες που δεν υπήρξε εκτενής πληροφόρηση από τα τηλεοπτικά Μέσα για το γεγονός. Προφανώς και βολεύει την κυβέρνηση της ΝΔ που όμως κατάφερε το ακριβώς αντίθετο! Να την καταγγέλλουν όλοι -και οι δικοί της μαζί- για φίμωση σε ένα τραγικό γεγονός και να τη συνδέουν πλέον ευθέως με τα επιχειρηματικά σχέδια άλωσης και καταστροφής του δάσους στα Γεράνεια. 

Η ενημέρωση για την μεγάλη πυρκαγιά και καταστροφή σε ένα από τα ομορφότερα δάση της χώρας, έγινε μόνο διαδικτυακά και από οπτικοακουστικό υλικό κατοίκων, μέσω κοινωνικών δικτύων.

Η επιλογή των τηλεοπτικών σταθμών να μην ενημερώσουν με εκτενή δελτία από τον τόπο καταστροφής είναι σαφώς απόφαση πολιτική και σχετίζεται με τη διαπλεκόμενη σχέση που έχουν με το μέγαρο Μαξίμου. Για αυτό προφανώς και δεν αντέδρασαν στην εκδίωξη των ρεπόρτερ τους από το σημείο της καταστροφής. Τους βόλευε εξίσου η απαγόρευση να πλησιάσουν τα συνεργεία και οι δημοσιογράφοι…

Ο δημοσιογράφος στην ενημέρωση τους προς την ένωση συντακτών περιγράφει το κλίμα παρεμπόδισης, σημειώνοντας πως οι δημοσιογράφοι και οι φωτογράφοι που βρέθηκαν χθες βράδυ στο Αλεποχώρι εκδιώχθηκαν από την παραλία με τον χειρότερο τρόπο ωσάν να ήταν εγκληματίες. Μόνο ο υπογράφων και το συνεργείο του MEGA έμειναν στην παραλία, με κόπο, μαλώματα, προσβολές και πολύ τύχη / ατυχία.

Καμία μέριμνα δεν υπήρξε για να μείνουν οι συνάδελφοι έστω και πλάι στο κύμα για να καταγράψουν με ασφάλεια τα γεγονότα. Η ενημέρωση και η δημοσιοποίηση γεγονότων σε έκτακτες καταστάσεις είναι τεράστια επιστήμη που όμως ακόμα είναι άγνωστη στην Ελλάδα. Εκτός από λειτούργημα και καθήκον αποτελεί και σύμμαχο στις οργανωμένες δυνάμεις που επιχειρούν. Είμαστε στο πλευρό όσων σήμερα πονούν είτε γιατί έχασαν τις περιουσίες τους είτε γιατί αναπολούν τον Εθνικό Δρυμό που έγινε στάχτη. Κρίμα και ντροπή.mediatvnews

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.