ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

οικονομία

ΠΟΜΙΔΑ: Τερματισμό της μείωσης ενοικίων και δημιουργία διαλόγου

 


Επιστολή προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) με την οποία ζητά τον τερματισμό των αναγκαστικών μειώσεων ενοικίων αλλά και την επίλυση των εκκρεμοτήτων της διαδικασίας αποζημίωσης των εκμισθωτών. Παράλληλα ζητά την άμεση έναρξη διαλόγου μαζί με τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων, καθώς και την ολοκλήρωση των διορθώσεων λαθών που εκκρεμούν, των πληρωμών και των συμψηφισμών αποζημιώσεων των εκμισθωτών.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

Προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα,

Τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θόδωρο Σκυλακάκη

Τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο

Τον Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γιώργο Πιτσιλή

Ενταύθα

Αθήνα, 30.5.2021

ΘΕΜΑ: Τερματισμός μείωσης ενοικίων, αποζημιώσεις εκμισθωτών και διάλογος για το μέλλον.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, κ. Διοικητά,

Σας ζητούμε να μας καλέσετε άμεσα σε διάλογο μαζί με τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων, με αντικείμενο τον τερματισμό των αναγκαστικών μειώσεων ενοικίων αλλά και την επίλυση των εκκρεμοτήτων της διαδικασίας αποζημίωσης των εκμισθωτών, επί των οποίων ζητούμε τα εξής:

1.      Να ανακοινωθεί άμεσα τι θα ισχύσει κατά το μήνα Ιούνιο 2021 και να εκδοθεί η σχετική ΚΥΑ που να προβλέπει ποιους αφορά, ώστε να μην βρεθούν προ εκπλήξεων ενοικιαστές και ιδιοκτήτες.

2.      Να ανακοινωθεί άμεσα αν θα υπάρξει ή όχι κάποια διαφορετική ρύθμιση στο πρόβλημα της αποζημίωσης των εκμισθωτών υπεκμισθωμένων ακινήτων, ώστε να είναι σαφές τι θα ισχύσει τελικά.

3.      Να γίνει διαδικτυακά η διαδικασία κατάθεσης στις Δ.Ο.Υ. των εξωδίκων ή αγωγών ή δικαστικών αποφάσεων απόδοσης μισθίου για την αναβολή φορολόγησης των ανείσπρακτων μισθωμάτων 2020.

4.      Να δοθεί παράταση έως 31.12.2021 για τη δήλωση λύσης των ανενεργών μισθώσεων ακινήτων, αφού δεν εφαρμόστηκε στις εφετινές δηλώσεις φόρου εισοδήματος η προσυμπλήρωση των μισθωμάτων.

5.      Να ολοκληρωθούν όλες οι εκκρεμούσες διορθώσεις λαθών, πληρωμές και συμψηφισμοί αποζημιώσεων των εκμισθωτών, ακόμη και με δόσεις ρυθμισμένων οφειλών και να ανοίξει εν η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για αρχικές δηλώσεις και διορθώσεις όλων των μηνών από Μάρτιο 2020 έως τώρα.

6.      Τέλος επανερχόμαστε και πάλι στο αίτημά μας στις απορριπτικές απαντήσεις της ΑΑΔΕ με τις οποίες αυτή κρίνει ότι «ο μισθωτής δεν ήταν πληττόμενος και συνεπώς δεν ήταν δικαιούχος μείωσης μισθώματος.», να προστίθεται και ότι: «Ως εκ τούτου, βάσει των στοιχείων που είναι διαθέσιμα στην υπηρεσία μας προκύπτει ότι ο μισθωτής υποχρεούται στην καταβολή ολοκλήρου του μισθώματος», για να  αντιμετωπιστεί η κακόπιστη άρνηση καταβολής των οφειλομένων μισθωμάτων από μερίδα των ενοικιαστών που έκαναν μονομερείς μειώσεις ενοικίων, είτε δηλώνοντας ότι δήθεν είναι πληττόμενοι, είτε εντελώς αυθαίρετα και αναιτιολόγητα, και οι δηλώσεις COVID των ιδιοκτητών απορρίφθηκαν από την ΑΑΔΕ. Με την αναγραφή της υπενθύμισης αυτής, θα αποφευχθούν οι αμφισβητήσεις και οι δικαστικές αντιδικίες και θα δρομολογηθεί η καταβολή των οφειλομένων μισθωμάτων, πράγμα που θα βοηθήσει ουσιωδώς και τα δημόσια έσοδα, ενώ αντίθετα  η άρνηση στο αυτονόητο, θα αφήσει αβοήθητους τους ιδιοκτήτες στην αυθαιρεσία των ενοικιαστών τους.       

newmoney.gr

About Freegr network

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.