ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Καλαμάτα

Ο Υπουργός Υγείας στην Καλαμάτα για τη μεταρρύθμιση του Ε.Σ.Υ μοίρασε υποσχέσεις

 


Κάλεσμα στους πολίτες να συνεχίσουν να είναι προσεκτικοί, αφού ο κορωνοϊός είναι ακόμη εδώ, απηύθυνε παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best , ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος βρίσκεται στην Καλαμάτα, πραγματοποιώντας σειρά επαφών με φορείς του τόπου.
Μάλιστα, ο κ. Κικίλιας, παρά το γεγονός πώς είναι εμβολιασμένος επέλεξε να μιλήσει, όπως πάντα, φορώντας μάσκα, στέλνοντας το μήνυμα της αναγκαιότητας τήρησης των μέτρων, όσο ο εμβολιασμός εξελίσσεται.
Ο υπουργός Υγείας, μεταξύ άλλων, ξεδίπλωσε τους στόχους του για το νέο ΕΣΥ, στάθηκε στους εμβολιασμούς εστιάζοντας και σε εκείνους των υγειονομικών, μίλησε για την έως τώρα διαχείριση της πανδημίας και καυτηρίασε τη στάση της αντιπολίτευσης, τονίζοντας πως οι αποφάσεις που λαμβάνονται είναι πολιτικές, αλλά προφανώς εδράζονται στις τεκμηριωμένες προτάσεις των ειδικών επιστημόνων.

 

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του, αναφέρθηκε στο… μέγεθος της όλης υπόθεσης της πανδημίας, η οποία ήταν και παραμένει πρωτόγνωρη, ειδικά στη σύγχρονη εποχή για ολόκληρο τον πλανήτη και έκανε ειδική μνεία στην αντιμετώπιση του προβλήματος στην Ελλάδα. «Η χώρα μας έχει δώσει μια τεράστια μάχη και ευελπιστούμε ό,τι με τον εμβολιασμό θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, τονίζοντας παράλληλα πως η σχέση του πολίτη με το Ελληνικό Δημόσιο, με βάση τον τρόπο που εμβολιάζονται οι πολίτες, έχει περάσει ήδη, σε άλλο επίπεδο. «Στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας έχουν εμβολιαστεί 22.500 άτομα με τη διαχείριση να είναι υποδειγματική σε όλη την Ευρώπη», ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας, που παρακάλεσε τους πάντες να είναι πολύ προσεκτικοί, συμβάλλοντας για την υγεία τη δική τους, του οικογενειακού, του κοινωνικού και επαγγελματικού τους περίγυρου, αφού ο ιός είναι ακόμη εδώ.

Μιλώντας για τα εμβόλια, ξεκαθάρισε πως είναι ασφαλή, κάτι που καταδεικνύεται μετά από πολλές κλινικές μελέτες σε παγκόσμιο επίπεδο και απάντησε σε όσα ακούγονται για τις ανεπιθύμητες ενέργειες. «Τα εμβόλια είναι ασφαλή, ελεγμένα και εγκεκριμένα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας και συνέχισε λέγοντας πως «οι πολύ σπάνιες ανεπιθύμητες ενέργειες καταγράφονται σε απειροελάχιστο ποσοστό, σε σχέση με την ευεργετική τους δυνατότητα». Πρόσθεσε δε, πως όλα τα φάρμακα, ακόμη και εκείνα που χρησιμοποιούμε καθημερινά, στις οδηγίες τους, έχουν 3 και 4 σελίδες ανεπιθύμητες ενέργειες. «Τα αντισυλληπτικά για παράδειγμα που χρησιμοποιούν κάποιες γυναίκες, έχουν 20.000 φορές παραπάνω πιθανότητα για θρόμβωση, όπως και το κάπνισμα ή το αλκοόλ», είπε, τονίζοντας πως είναι εμφανές πόσο προστατεύουν όλους μας. Στο σημείο αυτό, έκανε ειδική μνεία στους εμβολιασμούς των υγειονομικών και δη του νοσηλευτικού προσωπικού καλώντας τους να δώσουν το παράδειγμα με τον εμβολιασμό τους στην κοινωνία. Δεν παρέλειψε βέβαια, παρά τα όποια ποσοστά, να τους ευχαριστήσει για τη… μάχη που έδωσαν κατά της πανδημίας, επισημαίνοντας πως ήταν ο… στρατός της χώρας σε αυτόν τον «πόλεμο».

 

Από τη συζήτηση, δε θα μπορούσαν να λείψουν αναφορές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας με τον ίδιο να αναφέρεται στα όσα δρομολογούνται στη Μεταρρύθμιση που πλέον… ξεκινά. «Θα διαθέσουμε πολλά χρήματα στο νέο ΕΣΥ, το οποίο στη νέα εποχή θα είναι κτιριακά αναβαθμισμένο, ενεργειακά φιλικό, ψηφιοποιημένο, με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και εκπαιδευμένο προσωπικό», δήλωσε ο υπουργός, ενώ χαρακτηριστικές ήταν οι αναφορές του στους 10.000 γιατρούς και νοσηλευτές που προσελήφθησαν μέσα σε λίγους μήνες. Τέλος, για το Εθνικό Σύστημα Υγείας είπε με νόημα απαντώντας και στην κριτική που έχει ασκηθεί πως… «έβαλε σε πολλούς τα γυαλιά».

About Freegr network

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.