ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Πελοπόννησος

2ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας και Γλώσσας μαθητών/τριων Γυμνασίου Περιφέρειας Πελοποννήσου

 


Το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Πελοποννήσου, το 1ο Γυμνάσιο Μεσσήνης και οι Σύνδεσμοι Φιλολόγων (Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας), υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Πελοποννήσου και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, συνδιοργανώνουν τον 2ο Διαγωνισμό Ορθογραφίας και Γλώσσας για μαθητές-τριες Γυμνασίου Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Στον 2ο Διαγωνισμό Ορθογραφίας και Γλώσσας μαθητών/τριων Γυμνασίου Περιφέρειας Πελοποννήσου συμμετέχουν 44 σχολεία και των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων, με περισσότερους από 1,300 μαθητές/τριες.
Ο 2ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας και Γλώσσας για μαθητές/τριες Γυμνασίου Περιφέρειας Πελοποννήσου θα διεξαχθεί ως εξής:
1) Ο προκριματικός πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε τρεις φάσεις:
Α΄φάση: Θα διεξαχθεί στις 17 Φεβρουαρίου 2022, στα σχολεία των μαθητών/τριών που έχουν δηλώσει συμμετοχή. Στην επόμενη φάση του προκριματικού προκρίνονται από κάθε σχολείο οι δύο πρώτοι/ες μαθητές/τριες από κάθε τάξη του Γυμνασίου.

Β΄φάση: Θα διεξαχθεί στις 20 Φεβρουαρίου 2022 σε ένα Γυμνάσιο κάθε Περιφερειακής Ενότητας. Οι μαθητές/τριες διαγωνίζονται γραπτώς σε αίθουσες του σχολείου ανά τάξη.
Γ΄φάση: Θα διεξαχθεί επίσης στις 20 Φεβρουαρίου 2022 στο ίδιο σχολείο που έχει αναλάβει να διοργανώσει τον διαγωνισμό. Στη φάση αυτή συμμετέχουν προφορικώς ενώπιον επιτροπής και κοινού οι 5 πρώτοι/ες μαθητές/τριες της Β΄ φάσης από κάθε τάξη ανά Περιφερειακή Ενότητα και λαμβάνουν βεβαίωση για τη διάκρισή τους. Ο/Η πρώτος/η μαθητής/τρια νικητής/τρια από κάθε τάξη λαμβάνει ως βραβείο ένα λεξικό της ελληνικής γλώσσας.
Τα Σχολεία που έχουν αναλάβει τη διοργάνωση της Β΄ και Γ΄ φάσης είναι τα εξής:
Π.Ε. Αργολίδας: Ιδ. «Νέο Σχολείο»
Π.Ε. Αρκαδίας: 2ο Γυμνάσιο Τρίπολης
Π.Ε. Κορινθίας: 2ο Γυμνάσιο Κορίνθου
Π.Ε. Λακωνίας: 4ο Γυμνάσιο Σπάρτης
Π.Ε. Μεσσηνίας: Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας
2) Ο Τελικός θα διεξαχθεί την Κυριακή 13 Μαρτίου 2022 στο Γυμνάσιο Νέας Κίου Αργολίδας. Οι 3 νικητές/τριες από τη Γ΄ φάση από κάθε τάξη από κάθε νομό (σύνολο 45 μαθητές/τριες) διαγωνίζονται στον τελικό, προφορικώς ενώπιον επιτροπής και κοινού. Ο/Η πρώτος/η νικητής/τρια από κάθε τάξη λαμβάνει ως βραβείο ένα tablet.

About Freegr network

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.