ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου

 


Τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται στο σύστημα υγείας της περιοχής τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση των εκπροσώπων του ΔΣ του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας Παναγιώτη Νάνου και Εμμανουήλ Μάκαρη, με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Ετέθησαν τα ακόλουθα ζητήματα:

1.Ανάγκη για μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού για την κάλυψη των κενών θέσεων που σύμφωνα με το υπάρχον οργανόγραμμα είναι 48% (από τις 127 θέσεις είναι καλυμμένες οι 66). Παράλληλα θα πρέπει να ανανεωθεί το συγκεκριμένο οργανόγραμμα στην βάση των νέων αυξανόμενων αναγκών πχ Αιμοδυναμικό Εργαστήριο.

  1. Αναβάθμιση του νοσοκομείου σε περιφερειακό νοσοκομείο Πελοποννήσου αφού σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία νοσηλειών είναι το μεγαλύτερο Νοσοκομείο της Περιφέρειας Πελοποννήσου που όμως έχει τις μεγαλύτερες ελλείψεις τόσο σε ιατρικό προσωπικό αλλά και από πλευράς βασικών κλινικών όπως η Πνευμονολογική, Αγγειοχειρουργική και Νευροχειρουργική. Η αναγκαιότητα αυτή καθίσταται ακόμα πιο επιτακτική λόγω του ορισμού του Νοσοκομείου της Καλαμάτας ως νοσοκομείου Covid.
  2. Παράλληλα η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα μπορούσε να βοηθήσει στην αναδιάταξη και επέκταση των επειγόντων γιατί ο υπάρχων χώρος είναι ανεπαρκής, την ανανέωση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και την εκπαίδευση των ιατρών.

About Freegr network

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.