ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

οικονομία

Κατώτατος μισθός: Ανακοινώθηκε αλλά με μικτά το ύψος αύξησης


 Η τετραετία βελτίωσης των αμοιβών ξεκίνησε. Εντός της εβδομάδος ανακοινώνεται η «γενναία αλλά ρεαλιστική» – κατά την κυβέρνηση – αύξηση του κατώτατου μισθού
. Εντός των επόμενων μηνών «έρχεται» η επαναφορά των τριετιών μετά την πτώση της ανεργίας κάτω από το 10%. Εκκινεί η διαδικασία βελτίωσης των μέσων αμοιβών, μέσω των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, με την πρώτη την υπογραφή της τριετούς σύμβασης των εργαζομένων σε ΟΤΕ και COSMOTE.

Ο πρωθυπουργός κ. Κ. Μητσοτάκης έχει δώσει το στίγμα για την πολιτική που θα ακολουθήσει εφόσον εκλεγεί και αναλάβει εκ νέου την διακυβέρνηση της χώρας. «Η επόμενη τετραετία θα έχει ως στόχο τους καλύτερους μισθούς», επαναλαμβάνει ο πρωθυπουργός.

Στο πλαίσιο αυτό, εντός της εβδομάδος ανακοινώνεται η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία τίθεται σε εφαρμογή από την 1η Απριλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το «κατώφλι» της νέας αύξησης ξεκινά από το 8% ενώ μικρές πιθανότητες συγκεντρώνει το «αισιόδοξο σενάριο», που εκτινάσσει το νέο κατώτατο μισθό πάνω από τα 800 ευρώ.

Διαβάστε την συνέχει στο in.gr

About Freegr network

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.