ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ελλ

«Τσιρότο» το market pass στην πληγή της ακρίβειας

 

Με τον οικογενειακό προϋπολογισμό να εξανεμίζεται λόγω της ακρίβειας, το ενδιαφέρον των καταναλωτών για το market pass ήταν στα ύψη από τις πρώτες ώρες λειτουργίας της πλατφόρμας.
Οι αιτήσεις αναμένεται να πολλαπλασιαστούν από σήμερα Τετάρτη, καθώς ανοίγουν για όλους τους δικαιούχους ανεξαρτήτως ΑΦΜ.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, αρκετοί καταναλωτές δείχνουν ενδιαφέρον για το market pass που βλέπουν σαν μικρή ανακούφιση, όμως ζητούν περισσότερα και πιο ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας.
Την ίδια ώρα, ινστιτούτα καταναλωτών προχωρούν στην κήρυξη νέων μποϊκοτάζ σε συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων, όπως και στις αλυσίδες όπου επιβλήθηκαν πρόστιμα για αισχροκέρδεια από το υπουργείο Ανάπτυξης.
Σημειώνεται ότι όσοι επιλέξουν την ψηφιακή κάρτα θα λάβουν το 100% του ποσού που δικαιούνται, ενώ μέσω τραπέζης καταβάλλεται το 80% της ενίσχυσης.
Με την αντιπολίτευση να μιλά για προεκλογικά ψίχουλα, ο Άδωνις Γεωργιάδης κάνει λόγο για ενίσχυση ανάλογη με το ύψος του πληθωρισμού. «Δηλαδή ψίχουλα είναι το 10%; Ψίχουλα το είπατε; Αφού ο πληθωρισμός στα τρόφιμα είναι 15%, άρα η αύξηση στα τρόφιμα είναι ψίχουλα. Άμα είναι ψίχουλα το 10% στην τσέπη, είναι ψίχουλα και το 10% στην αύξηση των τροφίμων».

Από την πλευρά του ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε ότι «η Η κυβέρνηση όχι μόνο αρνείται να λάβει ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας αλλά αδυνατεί να εφαρμόσει αποτελεσματικά ακόμα και τις δικές της προεκλογικού χαρακτήρα εξαγγελίες. Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη, εξαπατά τους πολίτες».
Ο τρόπος που θα λάβουν οι δικαιούχοι την ενίσχυση

Οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν τον τρόπο που θα λάβουν την οικονομική ενίσχυση του Market Pass:
  • είτε εκδίδοντας άυλη ψηφιακή κάρτα, την οποία θα αποθηκεύουν στο έξυπνο κινητό τους και την οποία θα επιδεικνύουν στις αγορές τους. Σε αυτή την περίπτωση, οι δικαιούχοι θα λάβουν το σύνολο του ποσού που τους αναλογεί σε πέντε δόσεις (μία δόση για Φεβρουάριο και Μάρτιο 2023 και τέσσερις μηνιαίες δόσεις μέχρι και τον Ιούλιο 2023).
  • είτε μέσω απευθείας καταβολής του ποσού επιδότησης σε τραπεζικό λογαριασμό που θα δηλώσουν, εφόσον δεν διαθέτουν έξυπνη συσκευή ή δεν επιθυμούν να τη χρησιμοποιήσουν σε αυτή τη διαδικασία. Σε αυτή την περίπτωση, οι δικαιούχοι θα λάβουν το 80% του ποσού που τους αναλογεί σε δύο τριμηνιαίες δόσεις.

Στις 3 Μαρτίου οι πληρωμές
Στο μεταξύ, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, αποκάλυψε μιλώντας στο Ertnews, πως οι πληρωμές του Market Pass θα γίνουν από τις 3 Μαρτίου. Όποιος επιλέξει την άυλη κάρτα θα πάρει το 100% του ποσού, στον κάθε μήνα που τρέχει. Όποιος επιλέξει κατάθεση στο
λογαριασμό του θα λάβει το ποσό μειωμένο κατά 20%, σε δύο δόσεις. Στις 3 Μαρτίου και στις 3 Μαΐου».

About Freegr network

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.