ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

messinia

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ- ΟΜΑΛΑ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ




Στις 7 άνοιξαν οι κάλπες και για 12 ώρες οι πολίτες θα μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε ένα από τα 21.467 εκλογικά τμήματα όλης της χώρας. Σε εξέλιξη, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, βρίσκεται η εκλογική διαδικασία  με τους πολίτες να προσέρχονται στα εκλογικά τμήματα ανά την επικράτεια, προκειμένου να αναδείξουν την κυβέρνηση της χώρας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Συνολικά 36 κόμματα ή συνασπισμοί κομμάτων διεκδικούν την ψήφο μας. Είναι οι πρώτες εκλογές, από το 1990, στις οποίες δεν θα ισχύσει το εκλογικό σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, αλλά εκείνο της απλής αναλογικής.

Η ψηφοφορία θα διαρκέσει έως τις 7 το απόγευμα.

Οι ψηφοφόροι ψηφίζουν σε εκλογικά τμήματα που καθορίζονται εγκαίρως με αποφάσεις των αρμοδίων περιφερειακών αρχών. Αυτό μπορούν να το βρουν με λίγα κλικ, στην ειδική πλατφόρμα του ΥΠΕΣ. Ακόμα και χωρίς τον εκλογικό αριθμό, μπορούν να βρουν το σχολείο στο οποίο θα μεταβούν.

Μάθε πού ψηφίζεις

 Εδώ μπορείτε να βρείτε σε ποιό σχολείο είναι το εκλογικό σας κέντρο: όλες οι πληροφορίες στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε πού Ψηφίζεις».

Μπορείτε να μάθετε πού ψηφίζετε, καλώντας στο Τηλεφωνικό Κέντρο της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών και στους αριθμούς 2131361500 και 2131313800.

Όπως εχθές έτσι και σήμερα Κυριακή, 21 Μαΐου το τηλεφωνικό κέντρο λειτουργεί σε 24ωρη βάση.

________________________________________________
ΨΗΦΙΣΕ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Στο 44ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών ψήφισε η πρόεδρος της Δημοκρατίας η οποία απερχόμενη έκανε δηλώσεις. «Εύχομαι και ελπίζω να είναι η πιο πλατιά συμμετοχή. Θα είναι η καλύτερη επιβεβαίωση για τη δημοκρατία», πρόσθεσε η ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

________________________________________________

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΨΗΦΙΣΕ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
Στη Θεσσαλονίκη άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Κυριάκος Βελόπουλος.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, προσήλθε σε εκλογικό τμήμα στο Ελευθέριο – Κορδελιό και αμέσως μετά προέβη στην εξής δήλωση: « Σήμερα μπορούμε να πούμε χρόνια πολλά, γιατί δεν είμαστε άθρησκοι, ούτε κυνηγήσαμε την εκκλησία, ούτε απαγορεύσαμε τη Θεία Μετάνοια. Χρόνια πολλά σε κάθε Κωνσταντίνο και κάθε Ελένη. Κάναμε ένα τεράστιο μηχανισμό παράλληλης καταγραφής των αποτελεσμάτων, ώστε να μην υπάρχει ενδεχόμενο νοθείας  και πιστεύουμε ότι μπορεί να υπάρξει τέτοιο ενδεχόμενο. Το τρίτο και σημαντικότερο για μας είναι οι νέοι και οι Έλληνες να ψηφίσουν Ελληνική Λύση, όχι μόνο για η Μακεδονία, αλλά για όλη την Ελλάδα και να μας δώσουν τη δυνατότητα να βάλουμε φυλακή όλους τους κλέφτες και όλους αυτούς που κοροΐδευαν τους Έλληνες. Ακαταδίωκτο για μας δεν υπάρχει. Ψηλά το κεφάλι Έλληνες, ψηλά την Ελλάδα, θα νικήσουμε».

________________________________________________

ΨΗΦΙΣΕ Η ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Στο 111ο Δημοτικό Σχολείο στο Γκύζη άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα η αρχηγός του κόμματος Πλεύση Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφέροντας πως “σήμερα ψηφίζουμε για τη ζωή μας“.

________________________________________________

ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΩΝ – ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Πέραν του καθορισμένου ωραρίου λειτουργίας τους θα λειτουργήσουν τα Γραφεία Ταυτοτήτων και τα Γραφεία Διαβατηρίων των αστυνομικών Υπηρεσιών, σε όλη τη χώρα.
Συγκεκριμένα, ανοιχτά θα παραμείνουν την Κυριακή, 21 Μαΐου 2023, κατά τις ώρες 07.00 έως 19.00 τα Γραφεία Ταυτοτήτων αλλά τα Γραφεία Διαβατηρίων (για την παράδοση διαβατηρίων που δεν έχουν παραληφθεί από τους δικαιούχους).

________________________________________________

ΚΑΡΔΙΤΣΑ: 5 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΨΗΦΩΝ – ΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥΣ 197 ΔΕΛΤΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

Μετά από έρευνα των αστυνομικών της ΟΠΚΕ συνελήφθησαν το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή των Σοφάδων της Καρδίτσας πέντε Έλληνες για απόπειρα εξαγοράς ψήφων. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας “Συνελήφθησαν βραδινές ώρες χθες, Σάββατο 20 Μαΐου 2023, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., σε περιοχή της Καρδίτσας, 5 ημεδαποί για παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχου, εντός οχήματος ιδιοκτησίας ενός εκ των συλληφθέντων, βρέθηκαν 197 Δελτία Ταυτότητας, Διαβατήριο, 2 φωτοαντίγραφα Δελτίων Ταυτότητας καθώς και μία σακούλα με 114 κλειστούς φακέλους που έκαστος περιείχε κάρτα υποψήφιου Βουλευτή και 5 ψηφοδέλτια με «σταυρωμένο» το όνομα του συγκεκριμένου υποψήφιου.

Παράλληλα, στην κατοχή δύο εκ των συλληφθέντων βρέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των 6.060 ευρώ. 

Από το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας, που διενεργεί τη σχετική προανάκριση, κατασχεθήκαν όλα τα ανωτέρω ανευρεθέντα, καθώς από την έρευνα προκύπτουν στοιχεία για προσέγγιση ψηφοφόρων εντός οικισμού προκειμένου ψηφίσουν τον υποψήφιο Βουλευτή έναντι χρηματικού ποσού. Για το περιστατικό ενημερώθηκε σχετικά ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Καρδίτσας “

________________________________________________

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΗΣ ΝΔ»

Τον «μηχανισμό προπαγάνδας της ΝΔ που διακινεί «οδηγίες» για να βγουν άκυρα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Βόρειο Τομέα Αθηνών», καταγγέλλει με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πόπη Τσαπανίδου. Η ίδια ανακοινώνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει μήνυση για αλλοίωση εκλογών.

________________________________________________

ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: ΣΤΟ 79,6% Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε τα τελικά αποτελέσματα συμμετοχής των Ελλήνων εκλογέων του εξωτερικού, μετά και την ενσωμάτωση ψηφοφόρων σε ΗΠΑ και Καναδά.

Συγκεκριμένα, επί συνόλου 22.857 εγγεγραμμένων στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού, ψήφισαν 18.203 και απείχαν 4.654. Ως εκ τούτου το ποσοστό συμμετοχής διαμορφώθηκε στο 79,6%.

__________________________________________

ΥΠΕΣ: ΣΕ ΙΣΧΥ Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ – ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Η ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ ΤΟΥ 

Με αφορμή τη δημόσια δήλωση του υποψήφιου Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. στον Βόρειο (Β1) Τομέα της Αθήνας κ. Γιώργου Κατρούγκαλου περί απόσυρσής του από την εκλογική «μάχη», το Υπουργείο Εσωτερικών με ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι αυτή ουδόλως επηρεάζει την εκλογική διαδικασία.
“Η υποψηφιότητα του κ. Κατρούγκαλου παραμένει σε ισχύ και η διαδικασία σταυροδοσίας στις Βουλευτικές Εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 θα ακολουθηθεί κανονικά. Τυχόν σταυροδοσία υπέρ του κ. Κατρούγκαλου δεν θα ακυρώσει το ψηφοδέλτιο.
Αντιθέτως οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση θα καταστήσει το σύνολο του ψηφοδελτίου άκυρο.
Υπενθυμίζεται ότι οι εκλογείς ψηφίζουν αποκλειστικά με σταυρό (+) προτίμησης στην αριστερή ή τη δεξιά πλευρά του ψηφοδελτίου”, καταλήγει η ανακοίνωση

__________________________________________

ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ ΨΗΦΙΖΕΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

O πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τον γιο και την κόρη του προήλθε στο εκλογικό τμήμα στην Κηφισιά, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαιώμα.
Εξερχόμενος προέβη στην εξής δήλωση: «Σήμερα ψηφίζουμε για το μέλλον μας. Ψηφίζουμε για υψηλότερους μισθούς, για μια κοινωνία με λιγότερες ανισότητες» δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος. «Ψηφίζουμε για καλύτερες δουλειές και ένα πιο αποτελεσματικό σύστημα υγείας, Για μια κοινωνία με μικρότερες ανισότητες», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Οι εκλογές είναι γιορτή της Δημοκρατίας και η ευθύνη περνάει σε εσάς».

ΠΗΓΗ ertnews.gr

__________________________________________

ΣΤΟ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΨΗΦΙΣΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

Λίγο μετά τις 09.55 περίπου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης προσήλθε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου (εκλογικό τμήμα 431) για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

“Ήρθα εδώ για να ασκήσω τα εκλογικά μου δικαιώματα, στον τόπο καταγωγής μου, στο Αρκαλοχώρι για να υπογραμμίσω ποιο ήταν το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη. Ήταν ένα περίβλημα του χάους και του πελατειασμού […] Ελληνικέ λαέ σου αξίζουν πολύ περισσότερα και είμαστε εδώ στη νέα αυτή προσπάθεια να στα προσφέρουμε”.

__________________________________________

ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ ΨΗΦΙΣΕ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

Από τη Λαμία όπου ψήφισε στο 152ο εκλογικό τμήμα του δήμου, ο γ.γ της Κ.Ε του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας έστειλε το μήνυμά του “Καταρχάς Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες. Ο ελληνικός λαός τα έχει δει όλα και ξέρει. Να έρθει να ψηφίσει, να δυναμώσει το ΚΚΕ”.

__________________________________________

ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΑΣΚΗΣΕ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ

Λίγο μετά τις 09:30 το πρωί της Κυριακής προσήλθε στις κάλπες ο γραμματέας του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη, Γιάνης Βαρουφάκης σε δημοτικό σχολείο του Περάματος. Εξερχόμενος μίλησε για την “μαγική στιγμή” τα 1-2 λεπτά πίσω από το μπλε παραβάν, στιγμή κατά την οποία, όπως σημείωσε, εξασφαλίζει μία ελπίδα κυρίαρχης απόφασης, καλώντας τους πολίτες να μην απέχουν.

__________________________________________

ΣΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ ΨΗΦΙΣΕ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Στο 27ο και 30ο δημοτικά σχολεία στην Κυψέλη ψήφισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας.

Εξερχόμενος από το εκλογικό τμήμα δήλωσε «Ας ελπίσουμε μαζί τους να γιορτάσει και ο ελληνικός λαός. Σήμερα είναι ημέρα ελπίδας» είπε, προσθέτοντας μεταξύ άλλων ότι «η αλλαγή είναι στα χέρια του λαού μας». 

Κάλεσε τους πολίτες να αφήσουν πίσω τους μία κυβέρνηση αλαζονική που δεν νιώθει τις ανάγκες των πολλών και να ανοίξουν τον δρόμο σε μία κυβέρνηση προοδευτική.

__________________________________________

AΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ DOODLE ΤΗΣ GOOGLE

Τις ελληνικές βουλευτικές εκλογές του 2023 που πραγματοποιούνται στη χώρα μας αποφάσισε να τιμήσει σήμερα Κυριακή (21.05.2023) η Google με το Doodle της.

Όπως αναφέρεται στο Doodle της Google, είναι οι πρώτες εκλογές από το 1990 στις οποίες δεν θα ισχύσει το εκλογικό σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, που καταργήθηκε με τον νόμο 4406/2016, αλλά εκείνο της απλής αναλογικής.

__________________________________________

ΣΤΟ 79,6% Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Στη δημοσιότητα τα τελικά αποτελέσματα συμμετοχής των Ελλήνων εκλογέων του εξωτερικού, μετά και την ενσωμάτωση ψηφοφόρων σε ΗΠΑ και Καναδά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, επί συνόλου 22.857 εγγεγραμμένων στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού, ψήφισαν 18.203 και απείχαν 4.654. Ως εκ τούτου το ποσοστό συμμετοχής διαμορφώθηκε στο 79,6%.

________________

About Freegr network

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.