ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

οικονομία

Στέγη και ακρίβεια γονατίζουν τα νοικοκυριά, ψήφος διαμαρτυρίας στις ευρωεκλογές

 


Λιγότεροι από τους μισούς (47%) θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές το ίδιο με ό,τι είχαν ψηφίσει στις εθνικές εκλογές

Η στέγη αποτελεί το σημαντικότερο πρόβλημα για την πλειοψηφία των Ελλήνων που δεν διαθέτουν ιδιόκτητη κατοικία, ενώ η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις, κυρίως σε βασικά αγαθά, βγάζει… εκτός ελέγχου τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, σύμφωνα με έρευνα της Pulse για λογαριασμό του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Αξιοσημείωτο είναι το εύρημα της έρευνας που αφορά τις ευρωεκλογές, καθώς λιγότεροι από τους μισούς (47%) απαντούν ότι θα ψηφίσουν το ίδιο με ό,τι είχαν ψηφίσει στις εθνικές εκλογές!

Ενας στους δύο στον ιδιωτικό τομέα ανησυχεί για τη δουλειά του

Ενας στους δύο εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα (υπάλληλοι και αυτοαπασχολούμενοι) ανησυχούν για το μέλλον και τη βιωσιμότητα της εργασίας τους, τους επόμενους έξι μήνες: 50% ανησυχούν (από 54% στην προηγούμενη μέτρηση), ενώ 48% δεν ανησυχούν (από 44%). Υψηλότερα πάει ο δείκτης για επαγγελματίες και επιχειρηματίες: 56% ανησυχούν και 42% δεν ανησυχούν.

erevna

Απαισιόδοξοι 6 στους 10 για την πορεία της ελληνικής οικονομίας

Οσον αφορά τους κατοίκους της Περιφέρειας Αττικής, στο ερώτημα πως αντιμετωπίζουν την πορεία της ελληνικής οικονομίας τους επόμενους μήνες, 6 στους 10 δηλώνουν απαισιόδοξοι: 37% απαντούν αισιόδοξα (από 34% στην προηγούμενη μέτρηση) και 60% απαισιόδοξα (από 64%).

erevna2

Απρόσιτη στέγη και Ακρίβεια

Οι αυξήσεις των τιμών και η ακρίβεια παραμένουν σημαντικό πρόβλημα σχεδόν για όλους (των αυτοαπασχολουμένων συμπεριλαμβανομένων).

akriveia

Τα βασικά αγαθά (φαγητό, τρόφιμα, ποτά, super market) εξακολουθούν να προβληματίζουν περισσότερο (έξι στα δέκα) τα ελληνικά νοικοκυριά με την ενέργεια (ηλεκτρικό ρεύμα, καύσιμα, θέρμανση) στη δεύτερη θέση, αλλά αρκετά πιο χαμηλά από την πρώτη πηγή ανησυχίας.

agatha

Η στέγη αποτελεί σημαντικό πρόβλημα (40% «πολύ σημαντικό», 11% «αρκετά») για τους περισσότερους από όσους απάντησαν ότι δεν έχουν ιδιόκτητη κατοικία (62%). Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στους επιχειρηματίες / επαγγελματίες – που και εδώ, ο ένας στους τρεις απαντά ότι έχει ιδιόκτητη κατοικία.

stegi

Χρωματιστά τιμολόγια και αγρότες

«Ούτε εύκολη-ούτε δύσκολη» είναι η επικρατούσα απάντηση στο πώς βρήκαν την επιλογή χρώματος τιμολογίου. Ένας στους τρεις (33%) (λίγο ή πολύ) δυσκολεύτηκε να επιλέξει, ενώ ένας στους πέντε (20%) βρήκε τη διαδικασία (λίγο ή πολύ) εύκολη. Παραπλήσια ποσοστά αποτυπώνονται και μεταξύ των επιχειρηματιών / επαγγελματιών.

timologia2

Γνωρίζουν τα θέματα που απασχολούν τους Έλληνες αγρότες και τους λόγους για τους οποίους διαμαρτύρονται, απαντά το 87%. H πλειονότητά τους (70%) τα αντιμετωπίζει θετικά, έναντι 17% που τοποθετείται αρνητικά! Αντίστοιχη, με μικρές διαφορές, είναι η εικόνα και στους αυτοαπασχολούμενους.

agrotes

Λιγότεροι από τους μισούς θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές ό,τι και στις εθνικές

Λιγότεροι από τους μισούς (47%) συμμετέχοντες απαντούν ότι θα ψηφίσουν στις ερχόμενες Ευρωεκλογές, το ίδιο με ό,τι είχαν ψηφίσει στις εθνικές εκλογές. Ένας στους τέσσερις απαντά ότι θα ψηφίσει «θετικά», με κριτήριο «τα καλύτερα πρόσωπα και προτάσεις» και μόνο το (μικρότερο αλλά όχι αμελητέο) 15% απαντά ότι θα ψηφίσει «αρνητικά» για να στείλει μήνυμα ή να τιμωρήσει… Παρόμοια είναι η σειρά των επιλογών και τα ποσοστά ανάμεσα και στους επιχειρηματίες / επαγγελματίες.

evroekloges

dnews.gr

About Freegr network

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.