Πλέον στην Αττική, το κλασικό τυλιχτό σουβλάκι αγγίζει τα 5 ευρώ, με τις εποχές που κόστιζε 2,50 ευρώ να μοιάζουν μακρινές.
Σύμφωνα με επαγγελματίες του κλάδου, πίσω από το «ράλι» τιμών κρύβονται αυξημένα κόστη πρώτων υλών, φόροι, ενοίκια, ενέργεια και λειτουργικά έξοδα των καταστημάτων.
Για μια οικογένεια των τεσσάρων, η έξοδος σε ψητοπωλείο μπορεί να ξεπεράσει τα 40 ευρώ — νούμερο που καθιστά το σουβλάκι περισσότερο από ένα απλό γρήγορο γεύμα.
Οι παράγοντες που οδηγούν σε αυτήν την πορεία είναι:
- Η άνοδος στις τιμές του κρέατος, του λαδιού και των υλικών συσκευασίας.
- Οι αυξημένες ενεργειακές δαπάνες και τα λειτουργικά έξοδα υπό την πίεση της ακρίβειας.
- Οι ψηφιακές πλατφόρμες διανομής που εισάγουν επιπλέον προμήθειες στις τιμές.
Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι αν συνεχιστεί αυτή η πορεία, το σουβλάκι θα πάει σύντομα ακόμα υψηλότερα — ακόμη και προς τα 8 ευρώ — εξελισσόμενο από απλή επιλογή σε «πολυτελές» fast food.
πηγή: reader.gr

0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου