ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

greece

Ψηφιοποιηση και μπλοκα απασχολουν τους αγροτες

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η διαδικασία για την ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων της Μεσσηνίας, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν οι αγρότες να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα με την καταβολή των κοινοτικών επιδοτήσεων στα προϊόντα τους. Η σχετική διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 31Ιανουαρίου. Σύμφωνα με παράγοντες της Ένωσης η ψηφιοποίηση στη Μεσσηνία έχει φτάσει στο 80% του συνόλου των αγροτεμαχίων.
Ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εργασίες του Κοινωνικού Διαλόγου για τη ΓΕΩΡΓΙΑ, την Αγροτική Ανάπτυξη και τα Τρόφιμα που ξεκίνησε τη Δευτέρα στο Ζάππειο Μέγαρο.
«Δεν θέλουμε αγρότες κουρασμένους, αλλά υπεύθυνους στο διάλογο», τόνισε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή, ερωτηθείσα αν υπολογίζει στην κόπωση των αγροτών στα μπλόκα.
Κλείνοντας το διάλογο στο Ζάππειο, η κα. Μπατζελή επανέλαβε τη δέσμευση των θεσμικών παρεμβάσεων, με τις οποίες θα ενισχυθεί το αγροτικό εισόδημα και δεσμεύθηκε για μείωση της ψαλίδας στην τιμή του προϊόντος από τον παραγωγό στον καταναλωτή.Ανέφερε ακόμη ότι οι εκκρεμείς οικονομικές ενισχύσεις των αγροτών αγγίζουν τα 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ.Στη διαδικασία δεν συμμετείχαν εκπρόσωποι των αγροτών που βρίσκονται στα μπλόκα, καθώς και η ΣΥΔΑΣΕ, η Συνομοσπονδία Δημοκρατικών Αγροτικών Συλλόγων Ελλάδος.Οι εργασίες του Διαλόγου ξεκίνησαν τη Δευτέρα με τις ομιλίες των Υπουργών Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκας Κατσέλη, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνας Μπατζελή, Γεωργίας της Πορτογαλίας Αντόνιο Μανουέλ Σεράνο, του προέδρου της ΟΚΕ Χρήστου Πολυζωγόπουλου, εκπρόσωπων των κομμάτων και φορέων.Οι εκπρόσωποι της ΝΔ Γ. Κασαπίδης και Κ. Κόλιας, μετά από σύντομο χαιρετισμό, δήλωσαν ότι αποχωρούν από το διάλογο, ενώ εκπρόσωποι του Συνασπισμού και του ΚΚΕ δεν παρέστησαν. Το κόμμα του ΛΑΟΣ εκπροσώπησε ο κ. Α. Ροντούλης.«Ο κόμπος έφθασε στο χτένι», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος συναντήθηκε στη Ρηγίλλης με αγρότες του θεσσαλικού κάμπου

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.