ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

greece

Αυτοκριτικη για τις 100 ημερες της Κυβερνησης..

Τον απολογισμό του κυβερνητικού έργου παρουσίασε στο Ζάππειο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Ο κ. Παπανδρέου, με δόσεις αυτοκριτικής σημείωσε πως η κυβέρνηση δεν έλυσε όλα τα προβλήματα και πως έγιναν και λάθη και απαντώντας για τα περί… απραξίας, υπογράμμισε πως δεν είναι αυτή η εικόνα της κυβέρνησης. Πίστωση χρόνου ζητά, λοιπόν, η κυβέρνηση ουσιαστικά, με τους πολίτες – και τοπικά – να αρχίζουν να επικρίνουν τις παλινωδίες που εμφανίζονται σε διάφορα θέματα.
ΠΑΓΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ
Παρατείνεται για 6 μήνες και συγκεκριμένα έως τις 30 Ιουνίου η αναστολή πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας για ληξιπρόθεσμα χρέη ως και 200.000 ευρώ, σύμφωνα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ψήφισε το βράδυ της Τρίτης η Βουλή. Με την πράξη αυτή παρέχεται και η δυνατότητα τμηματικής καταβολής των οφειλών ΦΠΑ αν και ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης δήλωσε
πως η κυβέρνηση προτίθεται τη διάταξη αυτή να τη θέσει σε δημόσια διαβούλευση, προκειμένου να συμφωνηθεί ημερομηνία λήξης της ευεργετικής αυτής ρύθμισης. Με άλλη διάταξη επίσης που ψηφίστηκε, επιβάλλονται αλλαγές στο πρόστιμο για κατάθεση ανακριβούς φορολογικής δήλωσης ή τη μη υποβολή της. Συγκεκριμένα, σε περίπτωση ανακριβούς φορολογικής δήλωσης προβλέπεται πρόσθετος φόρος 4,5% για κάθε μήνα επί της διαφοράς του φόρου που οφείλεται, ενώ σε περίπτωση μη υποβολής επιβάλλεται πρόσθετος φόρος 5% για κάθε μήνα με ανώτατο όριο το 200%. Ακόμα αυξάνεται στις 150.000 ευρώ από 30.000 που ήταν, το όριο για την ενεργοποίηση της προσωποκράτσης έναντι οφειλών και στα 5.000 ευρώ από 2.000 ευρώ το όριο ποινικοποίησης χρεών από ασφαλιστικές εισφορές.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.