ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

greece

Κατηγορηματικος ο Δρακος για τον Επικουρειο Απολλωνα

Την έκπληξη στον νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκο προκάλεσε η απόφαση του υπουργείου πολιτισμού να επιστρέψει τον Ναο του Επικούρειου Απόλλωνα στην Ηλεία.
Σε αυτό το θέμα αναφέρθηκε σήμερα στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην Νομαρχία.
Αναλυτικά ο Κος Δράκος είπε για την υπόθεση του Επικούρειου Απόλλωνα
«Μας εξέπληξε η απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού, όπου ....... σύμφωνα με αυτήν το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους αποφαίνεται ότι η διαδικασία για τη διόρθωση της Υπουργικής Απόφασης του 1986 για τα όρια στα οποία βρίσκεται ο Ναός του Επικούριου Απόλλωνα δεν είναι σύννομη. Κι ότι με βάση αυτή τη λάθος διαδικασία έχουμε μια απόφαση, η οποία ουσιαστικά προσδιορίζει την ουσία, μια ουσία η οποία παραπέμπει σε μια αίολη απόφαση του 1986, στην οποία κανείς δεν ασχολήθηκε να δει κατά πόσο τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες, προκειμένου να ληφθεί. Δηλαδή το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, αποφάνθηκε για τη διαδικασία της διόρθωσης της απόφασης του 1986 που έγινε με απόφαση του 2009 κι όχι και των δύο αποφάσεων αυτής του 2009 και της απόφασης του 1986, η οποία ουδεμία απολύτως διαδικασία τήρησε και σε καμία περίπτωση δεν έλαβε υπόψη της τις συντεταγμένες της UNESCO, αλλά και τα στοιχεία της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού περί των ορίων των δύο Νομών. Οι συντεταγμένες της UNESCO για το Ναό και η Γεωγραφική Υπηρεσία είναι κατηγορηματικές ως προς τη θέση.
Η χθεσινή ανακοίνωση, κατά την άποψή μας, σε καμία απολύτως περίπτωση δεν ανατρέπει την ουσία. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το λάθος αυτό που έγινε, θα αντιμετωπισθεί με την αντικειμενική επιτροπή, την οποία είπε ότι θα συστήσει ο Υπουργός. Υπάρχει και σχετική ανακοίνωση των τριών Βουλευτών της συμπολίτευσης, που την επιβεβαιώνει ως διαδικασία. Μίλησα με τον κ.Δημήτρη Κουσελά πριν από λίγο και συνεννοηθήκαμε ότι θα πάμε μαζί στην επιτροπή αυτή. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα είναι και αντικειμενική διότι εάν είναι πράγματι επιστημονική, εάν πράγματι λάβει υπόψη όλα τα δεδομένα, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην υιοθετήσει τις απόψεις τις σωστές. που λένε ότι οι συντεταγμένες που είναι ο Ναός προσδιορίζονται εντός των συγκεκριμένων γεωγραφικών ορίων.
Πρέπει να σημειώσουμε επίσης ότι υπάρχουν και παλιές δικαστικές αποφάσεις, όχι γι΄ αυτό το θέμα, αλλά για τα όρια περιουσιών που βρίσκονται γύρω από την περιοχή του αρχαιολογικού χώρου του ναού και που κατά μείζονα λόγο επιβεβαιώνουν τις θέσεις, τις οποίες πολλές φορές έχουμε διατυπώσει.
Θα αποστείλουμε επιστολή και ως ΝΑΜ την οποία θα υπογράψω, επί τη βάση των ήδη υπαρχουσών αποφάσεων του Νομ/κού μας Συμβουλίου με όλο το φάκελο, τον οποίο πολλές φορές έχουμε καταρτίσει για την υπόθεση κι έχουμε καταθέσει. Επίσης θα ζητήσουμε με επιστολή μας, μαζί με το Δήμαρχο Είρας τον κ. Γιάννη Αδαμόπουλο να μας δοθεί το σκεπτικό και τα εισηγητικά κείμενα της Υπουργικής απόφασης του 1986 και αν επίσης υπάρχει απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογιοκού Συμβουλίου."

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.